Akhisar'da 19 Mayıs Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da 19 Mayıs Kutlama Etkinlikleri

Akhisar\'da 19 Mayıs Kutlama Etkinlikleri

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

19.05.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Kutlamalar Milli Egemenlik Meydanı'nda çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk koyma programı ardından kutlamalar Akhisar Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul bahçesinde devam etti. Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Şahin ve Edebiyat Öğretmeni Emel Avcı'nın sunuculuğunu yaptığı Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava İstihkam Yarbay Mehmet Kınacı, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mete Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Suat Taryan, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay yaptı. Hasan Hüseyin Oktay, yaptığı konuşmada, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir" dedi.

Daha sonra Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ziya Merter ve Emre Subaşılı "Havza Yollarında Mustafa Kemal", Ali Oğul "Bandırma Vapuru" şiirlerini okudu. Akhisar Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterilerinden sonra Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Aysun Candur yönetiminde öğrenciler müzik dinletisi sundular. Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Jimnastik gösterileri, öğrencilerin çuval ve ip çekme yarışmalarından sonra öğrenciler kule yaparak bayrak açtılar. Daha sonra protokol tarafından öğrenciler ile bisikletlerle fotoğraf çektirdiler. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları protokol tarafından verildi.

Törenlerin ardından Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları Makine Teknolojisi alanında Elektrik-Elektronik Teknoloji, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı, Metal Teknoloji alanlarını gezdiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da 19 Mayıs Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement