Akhisar'da 556. Çağlak Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da 556. Çağlak Festivali Başladı

Akhisar\'da 556. Çağlak Festivali Başladı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bu yıl 556’ncısı düzenlenen Çağlak Festivali, ilim adamı Şeyh İsa’yı anma töreni ile başladı.

26.05.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bu yıl 556'ncısı düzenlenen Çağlak Festivali, ilim adamı Şeyh İsa'yı anma töreni ile başladı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin en eski festivalleri arasında yer alan Çağlak Festivali kapsamında yöresel atlı birlikler, mehteran takımı eşliğinde resmi açılış töreninin yapıldığı Şehy İsa Camii bahçesine geçti. Açılış törenine; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Şeyh İsa'yı anma töreni, Hayırseverler Camii İmam Hatibi Rıdvan Kutlu'nun Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zarif Süzgün, Şeyh İsa Hazretleri ve Çağlak konulu konuşmasını yaptı. Daha sonra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, günün anlam ve önemini anlattı. Hızlı, "Şeyh İsa, bundan 556 yıl önce Kayseri'den medrese tahsili dönüşünde Çağlak mevkiinde Akhisarlılar tarafından karşılanmıştır ve Akhisarlılar 17 gün boyunca burada bilgilerini, münevverlerini, alimlerini karşılamak üzere beklemişlerdir. Akhisarlıların Şeyh İsa'ya göstermiş oldukları saygı, alimlerine göstermiş oldukları saygı onların aynı zamanda ilime, bilime ve sanata vermiş oldukları önemi göstermektedir. Bizler 556 yıldır Çağlak Festivalimizi zenginleştiriyoruz. Bizler, 556 yıldır, sürekli festivalimize sahip çıkıyoruz, sürekli festivalimizi zenginleştiriyoruz. Bu anlamda festival sadece bizim için düşünce tarzı değil aynı zamanda yaşam tarzıdır." dedi.

Çağlak Festivali'nin 556. yılında Akhisar'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Akhisar gerçekten kutlu bir yer, özel bir yer, derinlikli bir yer. Hangi sokağını kaldırsanız, hangi kapağı açsanız arkasında bir derinlik, bir maneviyat, bir manevi boyut, bir özel durum görüyorsunuz. İşte burada Çağlak mevkiinde, Şeyh İsa Mahallesi'nde; Şeyh İsa diye bir vaktiyle hayatını kutlu yaşamış bir insanın hatırasına 556 yıldır bir kısım etkinlikler düzenleniyor. Bir insan düşünün ki kendisinden 556 yıl sonra bile hatırlanıyor ve kendisinden çeşitli boyutlarda fayda olunuyor. Böyle bir yaşam, böyle bir hayat, yani hayatını bu topraklarda doğmuş büyümüş ve yaşamış, bu topraklarda iz bırakmış bir insan. Öyle yaşamış ki hayatında kendisinden fayda bekleyenler olduğu gibi ölümünden 556 yıl sonra bile hala bizlerin beklentisi var. Bu nasıl bir hayat, bu nasıl bir yaşayış, nasıl bir başarı, nasıl bir durum. Umarım cenabı Allah her birimize böyle kutlu yaşamlar nasip eder, iz bırakmak nasip eder." dedi.

Konuşmaların ardından Bosna Hersek'den gelen Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri tarafından ilahi dinletisi yapıldı. Program, Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı'nın duasıyla son buldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da 556. Çağlak Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement