Akhisar'da Kayıp Çocuğun Cesedinin Bulunması - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da Kayıp Çocuğun Cesedinin Bulunması

Anne Kibariye Zambak: "Ben yandım başkaları yanmasın sonuna kadar hakkımı arayacağım"

30.04.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar'da kaybolduktan 4 gün sonra bir su kuyusunda cesedi bulunan 9 yaşındaki Umut Zambak'ın annesi Kibariye Zambak, oğlunun nasıl öldüğüne ilişkin açıklama yapılmadığını belirterek, başkalarının da yanmaması için hakkını arayacağını söyledi.

Efendi Mahallesi 264 sokaktaki evlerinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan anne Kibariye Zambak, oğlunu son olarak okuldan geldikten sonra evin bahçesinde oynarken gördüğünü, diğer çocuğuna süt vermek üzere eve girdikten sonra bir daha göremediğini belirtti.

Oğlunun cesedi bulunduktan sonra kendilerine açıklama yapılmadığını, olayın nasıl gerçekleştiğini de bilmediğini anlatan Zambak, "Sadece kuyudan çıktığını biliyoruz. 'Kuyunun ağzı kapalıydı' diyorlar. Yalanmış. Kuyunun ağzının yıllardır açık olduğunu söylüyorlar. Kuyunun ağzı kapalı olsa çocuklar çivileri sökebilir mi ?" dedi.

Kuyunun evlerine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olduğunu, orada bir kuyu olduğunu kendisinin dahi bilmediğini söyleyen Zambak, olayla ilgili sadece oğlunun bir arkadaşının beyanının bulunduğunu, olayın aydınlatılmasını istedi.

Zambak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun arkasında olanların bulunmasını, ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. Benim elimde avucumda yok. Sesimi duyan bana yardımcı olsun. Ne biliyorsa beraber olduğu arkadaşı biliyor. Başka kimse bilmiyor. O'nun da oğlumun kuyuya düştüğünü gördüğünü ancak korktuğundan söyleyemediğini anlattılar. Davacıyım. Ben yandım başkaları yanmasın, sonuna kadar hakkımı arayacağım. Yetkililere sesleniyorum, gerekeni yapsınlar şikayetçiyim."

Baba Hasan Hüseyin Zambak ise olayla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını, bu nedenle açıklama yapmak istemediğini söyledi.

"Başarılı bir öğrenciydi"

Umut Zambak'ın eğitim gördüğü Atatürk Ortaokulu'nda 3C sınıfı öğretmeni Hayati Ateş, Zambak'ın derslerinin iyi olduğunu, okulda sevilen bir öğrenci olduğunu ifade etti.

Ateş, arkadaşlarının ölüm haberi üzerine Umut'un sırasını çiçeklerle donattığını anlattı.

Umut'un sıra arkadaşı Erkan Gökal ise arkadaşını çok özleyeceğini belirtti.

Umut Zambak'ın cenazesinin bugün Akhisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak evin önüne kurulan taziye çadırına getirileceği, öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Akhisar Belediye Kabristanı'na defnedileceği ifade edildi.

Akhisar Atatürk İlkokulu'nda öğrenim gören Umut Zambak'ın, 25 Nisan'da ayrıldığı evine dönmemesi üzerine arama çalışmaları başlatılmış ancak Akhisar İstasyonu'nda kullanılmayan su kuyusunda cesedi bulunmuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akhisar'da Kayıp Çocuğun Cesedinin Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement