Akhisar, Gelecek Sezon Stadına Kavuşacak - Son Dakika
Güncel

Akhisar, Gelecek Sezon Stadına Kavuşacak

Akhisar Belediyesporun, iç saha maçlarını ilçe dışında oynamasına yol açan stat sorunu, gelecek sezon hizmete girmesi planlanan yeni statla çözülecek.

12.12.2014 11:07  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRE UMURBİLİR - Spor Toto Süper Lig takımlarından Akhisar Belediye spor'un, iç saha maçlarını ilçe dışında oynamasına yol açan stat sorunu, gelecek sezon hizmete girmesi planlanan yeni statla çözülecek.

Mevcut stadın kriterlere uymaması nedeniyle maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamak zorunda kalan Akhisar Belediyespor için stat yapımına ilişkin süreç, devam ediyor.

Akhisar Belediyespor'un yeni stadı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince Akhisar Belediyespor tesisleri yakınındaki alana Akhisar Belediyesince yaptırılıyor.

Toplam 13 bin seyirci kapasiteli, altında 600 araçlık otoparka sahip olacak stadın, yanındaki 2 bin 500 kişilik spor salonuyla 30 milyon liraya mal edilmesi planlanıyor.

Spor kompleksi, yapımının tamamlanmasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilecek. İlçe merkezindeki stat ile spor salonu ise karşılığında belediyeye verilecek.

"Süper Lig'e çıktığımızdan bugüne hep deplasmandayız"

Akhisar Belediyespor İkinci Başkanı da olan belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak, AA muhabirine, son hızıyla devam eden inşaatta, tribünlerin yükselmeye başladığını belirtti.

Stadın, haziran ayında kendilerine tesliminin planlandığını kaydeden Çakmak, şunları söyledi:

"Akhisar Belediyespor, 3. Lig'den bu yana kendi evinde oynadığı müsabakalarda daha başarılı. Seyircimiz sahip çıkıyor, Manisa'ya desteklemeye geliyor ama Süper Lig'e çıktığımızdan bugüne hep deplasmanda oynadık diyebiliriz. Maçların Akhisar'da oynanması, bizim için büyük avantaj sağlayacaktır. Stadımıza kavuştuktan sonra gelecek sezon kendi evimiz ve seyircimiz önünde maçlarımızı oynayacağız."

"Sponsorluk çağrısı"

Latif Çakmak, stadın isminin henüz kararlaştırılmadığına işaret ederek, "Sponsor çıkarsa belli ilkelerde anlaşırsak, stadyumun ismini de verebiliriz. Bugüne kadar talep olmadı. Yeni stada ismini verebilecek sponsorluk anlaşması için firmalardan teklif bekliyoruz. Sonuçta, Süper Lig takımıyız" diye konuştu.

Maçların Akhisar'da oynanmasının, ilçe tanıtımı ve ekonomisine katkıda bulunacağına dikkati çeken Çakmak, "Büyük takımlar geldikleri zaman sadece kendi şehirlerinden değil, bölgeden de maçı izlemek için seyirci geliyor. Her seyirci bir su bile alsa bu ekonomik açıdan bir girdidir" görüşünü dile getirdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akhisar, Gelecek Sezon Stadına Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement