Akhisar Gölmarmara'da 15 Tarım İşçisinin Can Verdiği Kaza Yerinde, Keşif Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Akhisar Gölmarmara'da 15 Tarım İşçisinin Can Verdiği Kaza Yerinde, Keşif Yapıldı

Akhisar Gölmarmara\'da 15 Tarım İşçisinin Can Verdiği Kaza Yerinde, Keşif Yapıldı

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, asma yaprağı toplamaya giden 15 tarım işçisinin can verdiği kazanın ardından tutuklanan ve hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tanker şoförü E.İ.'ye, kaza yerinde keşif yaptırıldı.

15.01.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, asma yaprağı toplamaya giden 15 tarım işçisinin can verdiği kazanın ardından tutuklanan ve hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tanker şoförü E.İ.'ye, kaza yerinde keşif yaptırıldı. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın sorularını da yanıtlayan, kazanın nasıl olduğunu ve sonrasında neler yaşandığını anlatan E.İ., jandarmanın sıkı korumasında tutuldu.

Gölmarmara İlçesine bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında, geçen 6 Temmuz sabahı, 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kaza yerinde mahkeme tarafından keşif yapıldı. Kullandığı tankerle, Seydi Aydın yönetimindeki kamyonete çarpıp 15 tarım işçisinin ölümüne neden olan, 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan E.İ. de, kaza yerine getirildi. Burada jandarma aracında tutulan E.İ., keşif için Akhisar Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı ve mahkeme üyelerinin yanı sıra bilirkişi heyetinin gelmesiyle, dışarıya çıkartıldı. Keşifte mağdur ailelerin avukatları da hazır bulundu. Bu arada ölen tarım işçilerinin Çökelek Köyü'nden gelen yakınları, jandarma tarafından kaza yerinin uzağındaki bir noktada tutuldu.

KAZAYI ANLATTI

Jandarmanın sıkı korumasında olan E.İ., Hacıveliler Köyü girişinde, yaşanan kazanın ayrıntılarını bu kez yer gösterip anlattı. Tanker şoförü İ.E., kaza yerinde de, ilk mahkemede verdiği ifadesini tekrarlayıp, İstanbul'dan yola çıktıktan sonra yol boyunca Susurluk, Balıkesir ve Akhisar'da, sahur yapmak için uygun park yerleri bulamadığı için durmadığını, kaza yerine kadar seyir halinde olduğunu söyledi. Sahurunu da seyir halinde yaptığını anlatan İ.E., 'Kaza yerine yaklaştığım sırada virajdan çıktım. Bu sırada karşıdan gelen aracı gördüm. Araç, yavaş yavaş benim şeridime geçmeye başladı. Aramızda yaklaşık 400 metre mesafe vardı. Sinyal vermemişti ama ben köye döneceğini düşünüp onun tarafı olan sol şeride geçtim. Aramızda 200 metre vardı, hızım da 60 ya da 70 km'deydi. Karşıdan gelen aracın hızlı olduğunu anlayınca, kornayla uyardım. Bu anda araç önce kendi şeridine geçmeye çalıştı sonra tekrar benim şeridime girdi. Ben de frene basmama rağmen duramadım. Çarpışma o anda oldu" dedi. E.İ., keşif sırasında Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı ile trafik bilirkişi heyetinin kazaya dair sorularını da yanıtladı. Keşfin tamamlanmasından sonra, tanker şoförü E.İ., getirildiği gibi yine sıkı önlemler altında, jandarma acıyla cezaevine gönderildi. Bilirkişi heyetinin, raporunu 10 Mart 2016 tarihindeki, duruşmaya yetiştireceği açıklandı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Gölmarmara İlçesine bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında, geçen 6 Temmuz sabahı meydana gelen kazada, E.İ., kullandığı 10 P 8765 plakalı tanker ile Seydi Aydın yönetimindeki 45 SA 3779 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpışma sonrasında kamyonette bulunan ve Salihli'nin Çökelek Köyü'nden, bağ yaprağı toplamaya giren sürücü Seydi Aydın'ın yanı sıra (52), kasasında bulunan eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ümmühan Uysal (30), Durdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmühan Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41), hayatını kaybetti. Gözaltına alınan tanker sürücüsü E.İ., kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini ileri sürmesine rağmen tutuklandı.

GSP KAYITLARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Facia gibi kaza sonrasında oluşturan bilirkişinin raporunda da, tam kusurlu bulduğu E.İ., hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu arada savcının hazırladığı iddianamede, E.İ.'nin, ilk ifadesinde de yalan söylediği ortaya çıktı. E.İ., ifadesinde, tankeri, kazadan önceki akşam saat 22.23 sıralarında Bursa'da aldığını, Balıkesir'de bir saat mola verdiğini, Akhisar - Gölmarmara kavşağında da yine sahur yaptığını ileri sürdü. Ancak tankerde bulunan GSP kayıtlarına göre ise gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Buna göre, tankerin, 'Saat 22.15'de İstanbul Ümraniye'den yola çıktığı, feribota bindiği, kaza günü (6.7.2015 tarihinde) saat 00.00'da Altınova - Yalova'da feribottan indiği saptandı. Ardından sırasıyla Bursa - Balıkesir - Akhisar üzerinden hiç durmadan ilerleyen tankerin, kaza yerine saat 05.02'de ulaştığı ortaya çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akhisar Gölmarmara'da 15 Tarım İşçisinin Can Verdiği Kaza Yerinde, Keşif Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı
    13:17 Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı

    Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın ölümünün 2. yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi. Ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri, Belek Mahallesi'ndeki mezarlıkta bir araya gelerek Mahra'yı anarak çiçek bıraktı ve dua etti. Baba Murat Pınar, kızının ölümünün üzerinden 2 yıl geçtiğini belirterek duygusal bir konuşma yaptı. Anne Derya Pınar ise kızının mezarında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Mahra'nın arkadaşları ise mezarın başında gözyaşlarına hakim olamadı.

  • Edirne'de Çiftçilere Alternatif Üretim Modeli Geliştiriliyor
    13:16 Edirne'de Çiftçilere Alternatif Üretim Modeli Geliştiriliyor

    Edirne Valiliği himayesinde, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, çiftçilere alternatif üretim modeli geliştiriliyor. Lale, sümbül ve nergis gibi çiçek soğanlarının yetiştiriciliği Edirne'de yaygınlaştırılarak tarımsal çeşitlilik artırılacak. Proje, çiftçilere ek gelir sağlamakla kalmayıp aynı zamanda Edirne'nin tarımsal çeşitliliğini ve turizm potansiyelini de artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak
    13:16 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak

    Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ı hak ettiği şekilde daha ileri noktalara taşımak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, 'Kocasinan'da yaşamak ayrıcalıklıdır' dedirtene kadar projeleri ve yatırımları artırarak devam edeceklerini söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi
    13:16 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi

    Türkiye'nin alanında en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, özel ihtiyaçlı bireylerin eğitim ve tedavi ihtiyaçlarına cevap verirken, engelsiz bir gelecek için de hizmet veriyor.

  • Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi
    13:15 Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

    Amasya Üniversitesi Hüseyin Hüsamettin Yasar Merkez Kütüphanesi'nde 60. Kütüphane Haftası dolaysıyla, 'Müzik Etkileşimli Kitap Okuma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilici piyano, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Akbulut Bilici ise yan flüt ile katıldı. Etkinlikte kitap okumanın önemi müzikle vurgulanarak, dinleyiciler müzik eşliğinde kitap okudu ve verimli bir okuma ortamı oluşturulması hedeflendi.

  • Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor
    13:14 Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor

    Gaziantep'te yaşayan Ahmet Kılavuz, eşi Sabiha Kılavuz'a konulan ileri seviye Alzheimer teşhisi sonrasında onu yalnız bırakmıyor. Çift, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'nde tedavi görerek eski güzel günlerini yeniden yaşıyor.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı
    13:13 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 değer kazanarak 8.980,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 2,54, holding endeksi yüzde 1,87 değer kazandı. Ulaştırma sektörü yüzde 2,81 ile en çok kazanan, orman kağıt basım ise yüzde 1,15 ile en çok kaybeden sektör oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında belirsizliklere rağmen pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.

  • İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi
    13:12 İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, gözaltına alınan kayınbiraderin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

  • Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor
    13:11 Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor

    Türk Kızılay Siirt Şubesi, ramazan boyunca her gün 400 kişinin evine yemek ulaştırıyor. Kızılay gönüllülerinden oluşan ekipler, AŞ evinde hazırlanan yemekleri Algül ve Doğan mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Kızılay'ın her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere destek çıktığını belirtti. Ramazan boyunca Siirt'te her gün 400 aileye sıcak yemek servisi sunulacağını dile getiren Tanık, 'İhtiyaç sahiplerine ayrıca kuru gıda ve periyodik yardımlar da sürüyor. Kızılay gönüllülerimizle birlikte her gün bir veya iki mahallede 400 ailenin evine üç çeşit yemek ulaştırıyoruz. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek.' dedi.


Advertisement