Akhisar-Gördes Yolunun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Akhisar-Gördes Yolunun Temeli Atıldı

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, temeli atılan Gördes-Akhisar yolunun daha kısa ve daha konforlu olacağını söyledi.

26.05.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, temeli atılan Gördes- Akhisar yolunun daha kısa ve daha konforlu olacağını söyledi.

Gördes-Akhisar yolunun ve çevre yolunun yapımına gerçekleştirilen törenle başlandı.

Düzenlenen temel atma törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Uğur Aydemir, Karayolları 2. Bölge Müdürü Baki Çoban ile davetliler katıldı.

Törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, 54 kilometrelik Akhisar - Gördes yolunun toprak, tesfiye, sanat yapıları ve üst yapı işlerinin ihalesinin ardından yapımına başlandığını kaydetti.

Yapılan ihalede iki önemli çevre yolu bulunduğunu vurgulayan Aydemir, "Çevre yollarından ilki Gördes Yeni Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alandan başlayarak Bodomas Köprüsü'ne kadar uzanacak. Diğer çevre yolu ise İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bulunduğu alandan başlayarak Ak Çeşme'ye kadar uzanacak. Yeni yapılacak yol ile Akhisar-Gördes arasındaki virajlar azalacak, yol genişleyecek ve eğim düşürülecek. Bu sayede yeni yol daha kısa, daha sağlıklı ve daha konforlu olacak. Akhisarlı ve Gördesli hemşehrilerine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan yolun Gördes'in makus tarihini değiştireceğini ifade eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ise "Gördes'in tarihi yol derdi artık sona eriyor. 50 yıllık hayalimiz artık gerçeğe dönüşüyor. Dualarla, kurbanlarla çalışmalara start verildi. İnanıyorum ki bu yeni yol sayesinde, Gördes daha çok kalkınacak ve daha çok gelişecek" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yolun temeli törene katılan protokol üyeleri tarafından dua eşliğinde kurban kesilerek atıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akhisar-Gördes Yolunun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement