Akhisar Talat, Kıbrıs Sorunu Bir Dünya Sorunudur - Son Dakika
Güncel

Akhisar Talat, Kıbrıs Sorunu Bir Dünya Sorunudur

Akhisar Talat, Kıbrıs Sorunu Bir Dünya Sorunudur

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ın ne sadece Türkiye'nin, ne Yunanistan'ın, ne KKTC ne de Rum kesiminin sorunu olmadığını söyledi.

21.12.2014 23:01  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ın ne sadece Türkiye'nin, ne Yunanistan'ın, ne KKTC ne de Rum kesiminin sorunu olmadığını belirtip, Kıbrıs sorunu bir dünya sorunu olmuştur dedi.

Akhisar Genç İşadamları Derneği'nin (AKGİAD) davetlisi olarak konferans vermek üzere Manisa'nın Akhisar ilçesine gelen KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat ziyaretinin ilk gününde, müze ve ve örenyerlerini gezdi. Restore edilen Tarihi Kasaphane'de Zeytin-Zeytinyağı Butik Müzesi, Akhisar Müzesi, Tepe Mezarı'ndaki tarihi kalıntıları gezdi. Tepe Mezarı'ndki kalıntıları ziyareti sırasında kısa bir açıklama yaparak, yarın Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içindeki Gölet Büyük Salon'daki konferansında değineceği konu hakkında kısa bilgi verdi. Kıbrıs'ın ne sadece Türkiye'nin, ne Yunanistan'ın, ne KKTC ne de Rum kesiminin sorunu olmadığını belirten Talat, Kıbrıs sorunu bir dünya sorunu olmuştur dedi. Akhisar'la Kıbrıs'ın benzerliklerinin çok fazla olduğunu da vurgulayan Talat, Özellikle zeytin ve zeytinyağı açısından hiçbir farklılık yok. Akhisar ve İzmir ile Ege bölgesi sanki Kıbrıs. Yarınki konferansta Akhisarlılar ile çok daha geniş iletişim içinde olacağız dedi.

Talat çifti, öğle yemeğini Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun restoranı Tavvuk'ta yedi. Talat'ın, programının öğleden sonaki bölümünde ise Keskinoğlu Şirketler Grubunun kurucusu İsmail Keskinoğlu'nun Yunanistan'daki doğduğu köy olan Ravika'dan esinlenerek aynı isimle bire bir aynısının inşa edildiği Ravika Köyü ile yine Keskinoğlu ailesinin Antika Otomobil Müzesi'ni gezdi.

Talat, yarın akşam vereceği, Tarih Perspektifinde Türkiye-Kıbrıs İlişkileri konulu konferans öncesinde, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı makamlarında ziyaret edecek. Merkez Park'taki Şehir Gazinosu'nda halkla bir araya gelecek olan Talat, daha sonra Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edip, özel bir zeytin işletmesinde incelemelerde bulunup, AKGİAD Lokali'nde yönetim kurulu üyeleri ile sohbet edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akhisar Talat, Kıbrıs Sorunu Bir Dünya Sorunudur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement