Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde - Son Dakika
Yerel

Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde

Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) birlikte hayata geçirdiği Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi’nin açılışı yapıldı.

16.08.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) birlikte hayata geçirdiği Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi'nin açılışı yapıldı. Adnan Menderes Bulvarı kıyı şeridi üzerinde 6 noktada kurulan bisiklet park istasyonlarında, 72 bisiklet hizmet verecek. KentBis kartı ile hizmet verecek akıllı bisikletlerin saati 1 TL olarak belirlendi.

Adnan Menderes Bulvarı'nda gerçekleştirilen açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz, Mersin'in her geçen gün biraz daha geliştiğini, biraz daha değiştiğini, biraz daha sosyalleştiğini söyledi. Mersin'in eksiklerini bir bir gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Kocamaz, "Mersin her geçen gün biraz daha çağdaş bir kent olma yolunda kendisine yakışanı yapıyor. Mersin aslında çok daha ileri noktalarda olabilirdi. Bugün çözmeye çalıştığımız problemlerin çözümü çok daha önceki yıllarda yapılabilirdi ancak maalesef yıllardır gerek merkezde gerekse taşrada hizmetlerin yeterince halkın problemlerini, kentin problemlerini çözemediğini görüyoruz. Özellikle kırsalda yıllardır yolu olmayan, suyu olmayan, eksiklikleri bir türlü tamamlanamamış bir çok yerleşim birimimiz var. Bunların hiçbirisini bir mazeret olarak değerlendirmiyoruz. Eksiklerimizi belirleyip, geleceğe emin adımlarla yürümek için bu eksikliklerin bir an önce çözüme kavuşturulması, vatandaşımızın hayatının kolaylaştırılması için gece gündüz demeden de çalışıyoruz" diye konuştu.

"Mersin bir dünya kenti olmayı çok önceden hak ediyor"

Daha yapacak çok işlerinin olduğunu, henüz işin başında olduklarını vurgulayan Kocamaz, "İnşallah bu yılın sonuna kadar 5 bin 500 kilometre kırsaldaki köy yollarının tamamı asfalt olacak. Bu yıl bir sıkıntımız, havaların kurak gitmesi sebebiyle ağırlıklı olarak kırsal bölgelerde içme suyu konusunda bir sıkıntımız var. İnşallah bunlarla ilgili çözümü de bir envanter çıkartarak ki Mersin ile Silifke arasındaki bölgede bu envanter çalışması tamamlandı. Nerelerde nasıl bir kaynağımız var, nerelerden nasıl faydalanabiliriz, bunları kayıt altına alıp, gelecek yıllarda da aynı sıkıntıları çekmemek üzere bir plan, program çerçevesinde çalışmalar yapmak istiyoruz. Hedefimiz Mersin'i sadece kağıt üzerinde değil gerçek manada dünyanın önemli merkezlerinden birisi haline getirmek. Denizimiz var, limanımız var, inşallah hava alanımız olacak, serbest bölgemiz var, organize sanayi bölgelerimiz var, ticaret filomuz var, lojistik imkanlarımız var. Tarımıyla, turizmiyle, tarihi değerleriyle Mersin bir dünya kenti olmayı çok önceden hak ediyor. Önemli olan üzerindeki tozları temizleyip, altındaki cevheri ortaya çıkarabilmek. Bunun içinde gerek trafik problemlerinin çözümü için yaptığımız çalışmalar gerekse de kentteki sosyal yaşamın geliştirilmesine yönelik yaptığımız çalışmalar inşallah hedefimize bizleri hep birlikte ulaştıracaktır" şeklinde konuştu.

Mersin'de hizmetlerden daha çok önemli şeyin kentte yaşayan insanların bu kenti sahiplenmesi olduğunun altını çizen Kocamaz, "Bu kentte yaşayan tüm insanların bu kente aidiyet duyması, Mersinliyim diyebilmesi, Mersin ortak paydasında birleşebilmesi ve birlik, beraberlik içerisinde hiçbir ayrım yapmadan geleceğe emin adımla yürüyebilmesi. Gerçekten insanların doğum yeri çok fazla önemli değil. İnsanların kökeni yada inancı, dünyaya bakış açısı çok çok önemli değil. Bunlardan çok çok daha önemlisi hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşıyız. Dolayısıyla bu kentte hep birlikte yaşamaktan, hoş görü içerisinde, barış içerisinde, sevgi, saygı içerisinde bir arada olmaktan mutluluk duymamız gerektiğini belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Mersin'i engellerden kurtarmak istiyoruz"

Mersin'de birçok sosyal projeyi de hayata geçirmek istediklerini belirten Kocamaz, "Bu sosyal projelerden bir tanesi de ÇKA'nın Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bu akıllı bisiklet uygulaması. Bu belki bir başlangıç ama ihtiyaca göre bunun sayısını da mekanını da artırmak istiyoruz. Mersin'i engellerden kurtarmak istiyoruz. Engelsiz bir kent yapmanın gayreti içerisindeyiz. Tabi ki bu kentte yaşayan insanların her yönden sağlıklı olabilmesi içinde her türlü alt yapıyı oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah Toroslar bölgesinde gerçekleştirdiğimiz Otistik Çocuklar Merkezi hizmete girecek. Bunun yanında birçok sosyal projeyi de hayata geçireceğiz. Başta gençlerimiz olmak üzere bütün herkesi spora, sağlıklı yaşama davet ediyorum. Akıllı bisiklet uygulamasının hayırlara vesile olmasını umut ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Akıllı bisikletlere ilk olarak Başkan Kocamaz binerek, sahilde bir tur attı. Adnan Menderes Bulvarı kıyı şeridi üzerinde 6 noktada kurulan bisiklet park istasyonlarında tüm sezon boyunca 72 bisiklet hizmet verecek. KentBis kartı ile hizmet verecek bisikletlerin saati 1 TL olarak belirlendi. Ayrıca geç teslim edilen bisikletler için 150 TL, hasar gören bisikletler için 500 TL ve teslim edilmeyen bisikletler için bin 500 TL ücret alınacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement