Akıllı Bisikletlere Yeni İstasyonlar - Son Dakika
Yerel

Akıllı Bisikletlere Yeni İstasyonlar

Akıllı Bisikletlere Yeni İstasyonlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen’Akıllı Bisiklet Projesi’ne 3 yeni istasyon daha eklendi.

01.03.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen'Akıllı Bisiklet Projesi'ne 3 yeni istasyon daha eklendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS)'ne Alikahya merkez, Yuvam Yıldız Konutları ve Kartepe Köseköy olmak üzere 3 yeni istasyon daha eklendi. 18 istasyon da 136 bisikletle İzmit İlçesinde hizmet veren KOBİS, gelen yoğun talep doğrultusunda sistemi büyütme çalışmalarına devam ediyor.

Akıllı Bisikletlerle işine giden, dolaşmaya çıkan vatandaşlar hem sağlıklı yaşamak adına spor yapıyor, hem de kent trafiğine takılmadan gidecekleri yerlere ulaşıyor. Bu kapsamda yapılan talepler doğrultusunda Yahya Kaptan yürüyüş yolunun son etabı olan Köseköy, Alikahya ve Yuvam Yıldız konutlarına 3 yeni istasyon eklendi. Bir İstasyona 12 akıllı bisiklet park edilebiliyor, bisiklet park edilebilmesi için istasyonlarda 12 park yerinin dolu olmaması için sistemden kontrol sağlanıyor

İzmitliler tarafından çok sevilen ve yoğun bir şekilde kullanılan akıllı bisikletleri, İzmit'in her yerinde görmek mümkün. Kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkanlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için hayata geçirilen proje, İzmitliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Sisteme tanımlı olmayan isimsiz Kent Kart'la kiralama işlemi yapılamazken, sisteme kayıtlı öğrenci ve öğretmen Kent Kartlarıyla kiralama işlemi yapılabiliyor. Üye kartı ve sisteme kayıtlı olmayan no-name kent kart ile kiralama işlemi yapılabilmesi için alt yapı çalışmaları sürdürülüyor. Tek seferde 3 adet bisiklet kiralanabiliyor. Üye kartları fuar içi Ulaşım Daire Başkanlığı Seyahat Kartları Birimi'nden imzalanan sözleşmenin ardından temin edilebiliyor. 5 TL ile üye kartını alan vatandaşlar, 5 TL ve katlarını kartlarına yükletebiliyor. Üye kartı sahipleri www.kobis.com.tr adresinden kredi kartlarıyla yükleme yapabiliyor.

İstasyonlardaki park ünitesinde yer alan ekrana kartın okutulmasının ardından ekrana gelen şifre bölümüne kartı alırken belirlenen şifre tuşlanıyor ve akıllı bisiklet park alanından alınıyor. İstasyonlara entegre edilecek post cihazlarıyla kredi kartıyla da kiralanabilecek Akıllı Bisikletlerin her bir saati için 1 TL ücret ödeniyor. İstasyonlarda üç adet boş yer kalması ya da üç bisiklet kalması durumunda sistem otomatik olarak merkeze uyarı gönderiyor ve bu noktalara müdahale ediliyor. GPRS sistemi ve kameralarla takip edilen akıllı bisikletler 18 yaşın altındakilere kiralanmıyor.

Yahya Kaptan'dan başlayan ve Plajyolu'na kadar devam eden 18 adet istasyonun dağılımı ise şöyle; Sekapark Palmiye Cafe, Sekapark Uçurtma Tepesi, Sekapark 2. Etap, Plajyolu, İzmit Marina, Mimar Sinan Köprüsü altı, Kocaeli Fuarı, Tren Garı, İzmit Belediyesi önü, Anıtpark, Doğu Kışla Parkı, Kandıra Sapağı, Yahya Kaptan Kınalı Asker Parkı, Yahya Kaptan D-100 ve Yahya Kaptan Bisiklet Eğitim Alanı, Alikahya Merkez, Yuvam Yıldız Konutları, Kartepe Köseköy. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akıllı Bisikletlere Yeni İstasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement