Akıllı Sayaca Fatura Şoku - Son Dakika
Yerel

Akıllı Sayaca Fatura Şoku

Akıllı Sayaca Fatura Şoku

Elektronik Akıllı Su Sayacı Sistemi ile satın aldığı kadar su kullanmayı hedefleyen vatandaş, eve gelen fatura ile şoke oldu.

13.06.2016 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektronik Akıllı Su Sayacı Sistemi ile satın aldığı kadar su kullanmayı hedefleyen vatandaş, eve gelen fatura ile şoke oldu.

Su tüketiminde kaçakları önlemede etkin olacağı, tahsilat işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlayacağı düşüncesi ile özellikle yeni aboneliklerde zorunlu olan 'Elektronik Akıllı Su Sayacı Sistemi', vatandaşa kolaylık değil eziyet oldu. Elektronik Akıllı Su Sayacı Sistemi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından faturalandırılan sistemle İnegöl'de de kullanılmaya başlandı. İnegöl Belediyesi'nin 2009 yılında hayata geçirdiği ve Büyükşehir Yasası'yla birlikte BUSKİ'ye devrettiği akıllı su sayaçlarının abonelerine gelen faturalar şoke etti.

Bedelini ödeyerek su yüklettiği Elektronik Akıllı Su Sayacı için üzerine birde fatura kesilen Beşir Ufuk Sanatçı, kartlı su sayacı olan evine 163,38 lira fatura geldiğini belirterek, tepkisini dile getirdi.

Mahmudiye Mahallesi Karanfil Sokak'ta ikamet eden Zeki Demir ise, gelen faturayı görünce şoke olduğunu belirterek, "Ben yıllardan bu yana akıllı su sayacı kullanıyorum. Aylık tükettiğim kadar yükleme yapıyorum. Yani ücretini ödeyip suyumu kullanıyorum. Fakat geçtiğimiz gün gelen su faturası beni şaşırttı. Apartmandaki tüm komşularımıza gelmiş. Onlar da bu durumdan şikayetçi. Kullandığımız suyun parasını peşin ödüyoruz. Ama bize fatura geliyor. Ayrıca gelen faturalarda son ödeme tarihi iki gün sonra. Geldiği gibi iki gün süre verilmiş. Buna yetkililerin bir açıklık getirmesini bekliyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akıllı Sayaca Fatura Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement