Akıllı Telefonlar İçin Yaz Saati Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Akıllı Telefonlar İçin Yaz Saati Uyarısı

MOBİSAD Genel Sekreteri Kavas, "Akıllı telefon kullanıcıları, 26 Ekim'den önce, saat ve tarih ayarları menüsünden otomatik tarih ve saat dilimini seçsinler" dedi.

23.10.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, yaptığı açıklamada, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 31 Mart'ta ileri alınan saatlerin, 26 Ekim'de 1 saat geri alınacağını hatırlattı.

Her yıl, yaz saati uygulamasının sona ermesine rağmen saatlerini geri almayı unutan vatandaşların mağduriyet yaşadığına dikkati çeken Kavas, akıllı telefon kullanıcılarına bu tür sıkıntılar yaşamamaları için önerilerde bulundu.

Akıllı telefonların saatlerinin otomatik olarak ayarlanabildiğini ifade eden Kavas, bunun için kullanıcıların saat ve tarih ayarları menüsünden otomatik tarih ve saat dilimini seçmeleri gerektiğini belirtti.

TELEFON UYDUDAN GÜNCELLİYOR

Operatörlerin birlik sağlamak için zaman bilgilerini uydular üzerinden sağladığını kaydeden Kavas, "Kullanıcılar, otomatik tarih ve saat dilimini seçtiğinde telefon, uydudan aldığı zaman bilgisi ile kendini güncelliyor. Bu nedenle kullanıcının manuel olarak saatini geri almasına gerek kalmıyor. Böylece saatini geri almayı unutan vatandaş, bundan dolayı ertesi gün işe geç gitmek ve benzeri mağduriyetler yaşamıyor" diye konuştu.

TASARRUF YAKLAŞIK 1 MİLYAR KİLOVATSAAT

Türkiye'de, 1925'te çıkarılan Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanuna dayalı olarak uygulanan yaz saati uygulaması, 26 Ekim Pazar günü sona erecek.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 31 Mart Pazartesi günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınan saatler, 26 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınacak.

İlkbaharda başlayıp sonbaharın ortasında biten 7 aylık uygulama ile 800 milyon-1 milyar kilovatsaat arasında elektrik tasarrufu yapıldığı tahmin ediliyor. Bu tasarruf miktarı orta ölçekli bir hidroelektrik santralin yıllık üretimine karşılık geliyor.

Akıllı Telefonlar İçin Yaz Saati Uyarısı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Akıllı Telefonlar İçin Yaz Saati Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • GDO: hay sizin tasarrufunuza ya şu saatleri bir türlü dengede tutamadınız hangi akla mantığa işaretdir bu saatlerin ileri geri alınması son bahar geri ilk bahar ileri insanların ayarlarıyla oynuyosunuz ya neymiş tasarruf o zaman kışın geri aldığınızda tasarruf ediyorsanız baharın ileri aldığınızda o kar ettiğiniz tasarrufu tekrar geri vermiş oluyosunuz yanlışmıyım 5 4 Yanıtla
  • cenkdeniz: sadece avrupaya yararı var bunun türkiye ile alakası yok. avrupa yakalarının işi bu . . akşam 7 de kararan hava şimdi 6 da kararıyor . bumu tasarruf adi yalancılar. türkiyeye hiç bir yararı yok. güneş göremiyoruz piskoloji bozuluyor batıda 6 da doğuda 4 kararıyor . tasarrfumuş avrupa yalakalığını bırakın . biza faydası yok. . onlara yalakalık olsun diye onlarla bir tutuyorlar saatimizi . vatandaşı ülkesini düşünen yok. şeref yoksunları 4 0 Yanıtla

Advertisement