Akın ''Işık Aydınlıktakilere Verilmez'' - Son Dakika
Güncel

Akın ''Işık Aydınlıktakilere Verilmez''

Akın \'\'Işık Aydınlıktakilere Verilmez\'\'

6. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan Sunay Akın, okumayı sevdiren bu fuarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi

23.05.2014 12:17  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Kitap Fuarı'na katılan şair-yazar-koleksiyoner Sunay Akın, gerçekleştirdiği "Hangimiz bilir, benim kadar, karpuzdan fener yapmasını" adlı gösterisiyle Kocaelili kitap severlerle buluştu. Akın, onu dinlemek için gelenlere teşekkür ederek, "Benim size verecek bir şeyim yok. Işık aydınlıktakilere verilmez. Işık karanlıkta, gölge de kalmışlara verilir" dedi.

SUNAY AKIN İLKLERİN ADAMINI ANLATTI

Türk toplumunun kendi insanının değerini bilmediğini söyleyen Sunay Akın, "Size hiçbirimizin duymadığı fakat hayatında hep ilklere imza atan milli bisikletçimiz Cahid Cav'dan bahsedeceğim. 1928'de Amsterdam Olimpiyatları'na katılan ilk bisikletçilerimizden birisidir. Fakir bir ailenin çocuğu olduğu için bisikletini zorluklarla alıyor. Ama yine bir ilke imza atarak, İstanbul'da Ayasofya- Sultanahmet arasında kiralık bisiklet ticaretini hayata geçiriyor. Olimpiyatlardan sonra ilklerine devam eden milli sporcumuz. Türkiye'nin ilk yerli bisikleti olan 'Cav Bisikleti' kuruyor. İstek üzerine Kazım Karabekir Paşa'nın ikizleri için yerli ilk bebek arabasını yapıyor. Ülkesinin engelli vatandaşları için ilk yerli tekerlekli sandalyeyi de Cahid Cav'ın yaptığını hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi.

MİLLETİN EVLADI YAPMASIN

Kurduğu şirketle yaptığı yerli ürünler sonrasında iflas ettirildiğini söyleyen Akın, "Cahid Cav iflas ettiriliyor. Neden çünkü bu milletin evladı bir şey yapmamalıdır. İflasın ardından kimsesizler yurdunda yaşamını sürdüren Cahid Cav, ilklerine devam etti. Ülkemizde bir ilk olan tekerlekli çöp konteynerini yine o yaptı. Cav, ölümünde bile ilklerin adamı olduğunu kanıtladı ve Türkiye'de ölü bedenini kadavra için bağışlayan ilk insan olarak tarihe geçti" dedi.

OKUMAYI SEVDİREN KİTAP FUARI

Ülkemizin refahının ancak kitaplardan geçtiğini söyleyen Sunay Akın, "Bizi ancak kitap kurtaracaktır. Bu salondakilerin hepsi tek düşünceye sahip olsa bu bir sorundur. Bizim ülkemizde düşünce özgürlüğü, herkes benim gibi düşünsün anlamına geliyor. Aslında kulaktan dolma bilgilerle demokrasi olmuyor. Biz demokrasiye götürecek tek yol okumaktır. Okumayı sevdiren bu kitap fuarında sizlerle olmaktan çok mutluyum" dedi.

KİTAP YÜZÜNDEN TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞI 2 GÜN GEÇİKTİ

Ülkemizin bağımsızlığının 2 gün bir kitap yüzünden geciktiğini söyleyen yazar Akın," Bizim bağımsızlığımız 2 gün bir kitap yüzünden gecikti. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul'da iki gün "Çalıkuşu" romanını okudu. Mustafa Kemal'in başarısının altında da kitap vardır. Şu ana kadar Mustafa Kemal'den başka başarısını kitaba bağlayan bir lider, iş adamı görmedim. Bir ülkenin serveti hisse senetlerimi yoksa hissi senetlerimidir" dedi.

MADENCİLER IŞIĞI GÖRÜR

Soma'daki faciaya Mücap Ofluoğlu'nun hayatının da madenden geçtiğini belirterek değinen Sunay Akın, "İstanbul'dan Ankara'ya tiyatro seçmeleri için giden Mücap Ofluoğlu, seçilemedikten sonra işsiz kaldığı için Zonguldak madenlerinde çalışmaya başlıyor. Yerin 1500 metre altında bile fenerlerle aydınlattığı yerde arkadaşlarına tiyatro yapan Mücap, arkadaşlarını Zonguldak'a gelen bir tiyatroya götürüyor. Tiyatroyu izlerken ağlayan Mücap'ı gören arkadaşları sonraki gün aralarında topladıkları para ile Mücap'ın yerinin maden olmadığını söylediler. Ondaki ışığı gören madenci arkadaşları onun tiyatrocu olması gerektiğini söylediler. Onu madene almayıp kendisine bir fırsat vermesi için İstanbul'a yolladılar. Madencilerimizin değerini bilelim ve değerini bilmediğimiz ve tanımadığımız önemli kişiler, madencisinden tiyatrocusuna kadar hepsi bizim ayıbımızdır" dedi.

MİNİK KİTAPSEVERLERDEN AKIN'A SÜRPRİZ

Gösteri sonrasında sahneye çıkan İrem isimli 4 kız, Sunay Akın'a şiir okudular. Çocukları alkışlayarak tebrik eden Akın, "İki İrem arasında dilek tutulur. 4 İrem arasında tutayım kesin kabul olur" dedi. Kendisine verilen çiçekleri şiir okuyan kızlara veren Akın, "Gençlik bizim her şeyimiz. Onları kitaplarla büyütelim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akın ''Işık Aydınlıktakilere Verilmez'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement