Akın Öztürk İçin 5 Generali Harcadılar - Son Dakika
Güncel

Akın Öztürk İçin 5 Generali Harcadılar

FETÖ'cü darbe kalkışmasının 1 numarası olduğu kaydedilen Org. Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı olması için cemaat 5 generali kumpas davalarına dahil ederek, Öztürk'ün önünü açtı.

25.07.2016 15:05  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk'ün önünü açmak için her yola başvurduğu öğrenildi. Balyoz tertibiyle Hava Kuvvetleri'nde 5 general tutuklanınca Org. Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

''TÜMGENERALLERİ DE HEDEF ALDILAR''

Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı olmasında Balyoz tertibinin rol oynadığını kaydeden emekli bir havacı general, Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı yapılmasının öyküsünü şöyle anlattı: "Normalde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Bilgin Balanlı olacaktı. Ama FETÖ Balyoz tertibiyle Orgeneral Bilgin Balanlı'yı hapse attı. Arkasından Org. Mehmet Erten Hava Kuvvetleri Komutanı yapıldı. Bu hamle ile Akın Öztürk'ün önü açıldı. Arkasından ne olur ne olmaz diye Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Korgeneral Ziya Güler de tutuklandı. Arkasından Korgeneral Rıdvan Ulugüler ve Turgut Atman hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Hava Kuvvetlerine tam hakim olmak için korgenerallik için sırası gelen tümgeneralleri de hedef aldılar."

''ABİDİN ÜNAL OLMALIYDI''

Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığının da teamüllere aykırı olduğunu vurgulayan havacı general, "Kıdem ve sicil sırasına göre Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olması gerekiyordu. Ama teamüllerin aksine Org. Akın Öztürk yapıldı. Eğer, Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olsaydı Org. Akın Öztürk'ün emekliliği gündeme gelecekti. Org. Abidin Ünal, Akın Öztürk'ün görev süresi dolmasından sonra Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Bugün yaşananlar sürpriz değil. Ergenekon, Balyoz tertiplerinde hükümete FETÖ yol gösterdiği için bunlar oldu" dedi.

ADAMLARINI VALİ ATAYACAKTI

Darbe gerçekleşseydi Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay İstanbul Valisi, Tuğgeneral Kemal Akçınar Ankara Valisi, Tuğgeneral Veyis Savaş da İzmir Valisi olacaktı. Ankara, İstanbul ve İzmir'e atanacak isimlerin havacı olması ve Akın Öztürk'e yakın isimler olması dikkat çekti.

KARARGAH'TAN AKIN ÖZTÜRK'E YALANLAMA

FETÖ'cü darbe girişiminin bir numarası olarak gösterilen Org. Akın Öztürk'ün Emniyet ifadesindeki "Ben Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdim. Akıncı Üssü'nde mutat uçak iniş ve kalkışlar oluyordu. Devamlı hareketlilik olduğu için ben önce bir şey fark etmedim." sözlerine Karargah'taki kaynaklardan yalanlama geldi. Kaynaklar, "Akın Öztürk yalan söylüyor. Cuma günü mutat uçuşlar yapılmıyor. Mutat uçuşlar salı ve çarşamba günü yapılıyordu. Akın Öztürk bu işin başında; tutuklanan birçok general Öztürk'ü kurtaracak ifadeler verdi." dedi.

Akın Öztürk İçin 5 Generali Harcadılar

Son Dakika Güncel Akın Öztürk İçin 5 Generali Harcadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement