Akit Tv ve Yeni Akit Gazetesi Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Akit Tv ve Yeni Akit Gazetesi Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusu

Akit TV ve Yeni Akit gazetesi yetkilileri hakkında, 10 Kasım'da yayımladıkları haberlerde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettikleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

11.11.2015 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akit TV ve Yeni Akit gazetesi yetkilileri hakkında, 10 Kasım'da yayımladıkları haberlerde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettikleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen avukat Avukat Faruk Emre Aki, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olduğu hatırlatılarak, 10 Kasım 1938 saat 09.05'teki vefatından sonra her yıl 10 Kasım'da aynı saatte, Türkiye genelinde saygı duruşu yapıldığı aktarıldı.

Atatürk'ün 77. ölüm yıl dönümünde Yeni Akit gazetesi internet sitesi ve Akit TV'de "Zulüm 1938'de son buldu" başlıklı bir haber yayımlanarak "Atatürk'e hakaret edildiği" savunulan dilekçede, haberin halkın belli bir kısmının başka bir kısmına öfke duymasına ve nefret etmesine vesile olduğu ileri sürüldü.

Söz konusu haberle, okuyucuda Atatürk'e karşı nefret tohumu ekilmesinin amaçlandığı öne sürülen dilekçede, her bir lider ve ecdadın saygıyla anılması, küfre karşı korunması gerektiği vurgulandı.

Dilekçede, sorumluların "halkı kin ve düşmanlığa sevk", "basın yoluyla hakaret" ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlarından yargılanarak cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akit Tv ve Yeni Akit Gazetesi Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement