Akkul, Federasyon Başkanlığına Seçildi - Son Dakika
Güncel

Akkul, Federasyon Başkanlığına Seçildi

Akkul, Federasyon Başkanlığına Seçildi

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu üyelerince aday gösterilen DİKKO Başkanı Mustafa Akkul, GÜNDOKFED'in ilk başkanı oldu.

24.11.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu (GÜNDOKFED) genel kurulu yapıldı. Genel kurulda delegelerin önerisi ile başkanlığa aday gösterilen ve oy kullanan delegelerin oylarının tamamını alan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, GÜNDOKFED'in ilk başkanı oldu.

Bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu (GÜNDOKFED) genel kurulu yapıldı. Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu bölgesini kapsayan 28 ilin kuyumcular odaları ve derneklerinin katıldığı genel kurula katılım oldukça yüksek olması dikkat çekti.

Federasyon etkili olma yolunda

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu (GÜNDOKFED) Her iki bölgede 28 il ve 3 bin üyesi ile en etkili sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Başta kuyumcular, sarraflar ve mücevherciler olmak üzere birçok alanda faaliyetlerde yer alan GÜNDOKFED, Türkiye'nin birçok sorunu için de çözüm arayışlarında yer edinmeye aday. Başta çatışmalı ve neticesinde olması gereken barış talepleri için kendilerine düşecek görevler için faaliyetlerde bulunmaya aday olan federasyon bu konuda oldukça etkili olma yolunda.

Federasyon 'Barış' için çalışacak

Mustafa Akkul, genel kurulda delegelerin önerisi ile başkanlığa aday gösterilen ve oy kullanan delegelerin oylarının tamamını alarak başkanlığa seçildi. Genel Kurulda başta bölgelerin ve Türkiye'nin sorunları olmak üzere kuyumcu ve mücevheratçı esnafının sorunları da masaya yatırıldı. İleriki süreçte bu konularda yapılması gerekenlerin tartışılıp, çözüm yollarının arandığı genel kurulda başta çatışmalı ortam ve barış olmak üzere üzerlerine düşecek görevleri ne şekilde yerine getirilmeleri hususunda fikir birliğine varıldı. Bu konuda federasyona tam yetki veren genel kurul delegeleri, yeni yönetime başarılar dileyip, desteklerini sundular.

Van, Şırnak, Bingöl, Siirt, Cizre, Doğubayazıt, Mardin Başkanları Yönetimde

Genel kurul sonunda yeni yönetime Van, Şırnak, Bingöl, Siirt, Cizre, Doğubayazıt, Mardin kuyumcular odaları yer aldı. Federasyon başkanlığına seçilen Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mustafa Akkul, burada yaptığı konuşmada "Beni bu göreve önerip ve seçilmemi sağlayan bütün oda, dernek ve bölge başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu göreve layık gören sizlere layık olacağımıza inanmanızı istiyoruz. Burada yani Diyarbakır'da DİKO adına gerek ilimizde gerekse bölgemizde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olarak görmenizi istiyor ve beraber birçok faaliyet yapacağımıza inanmanızı istiyoruz. Bu konuda federasyon olarak başta hem bölgemiz için hayırlı ve yararlı işler yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Hem bu çatışmalı ortamdan hem de barışın gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Bunları tabi ki sizlerle beraber sizlerin gücü ile ancak yapabiliriz. Bu konuda bize verdiğiniz yetkiye teşekkür ediyor bir de her zaman yanımızda olmanız da oldukça önem arz etmektedir. Ve yineleyerek diyorum ki başta bu gergin ortam olmak üzere bütün üyelerimizin, esnafımızın, imalatçılarımızın, pazarlamacı ve toptancılarımızın sorunlarına çözüm arayışları içerisinde olacağımıza ve çözümü bulmak için olağanüstü bir çaba içine gireceğimizden zerre kadar kuşkunuz olmasın.

Peşpeşe projeleri hayata geçireceğim

İleriki süreçte, düşündüğümüz ve yapmak için uğraştığımız birçok projemiz mevcuttur. Bu konuda gergin ortamın bitmesi ile beraber peş peşe bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu konuda hazırlıklarımız devam etmektedir. Öncelikli hedefimiz, üyelerimiz arasındaki dostluk, kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmektir. En başta yapmamız gereken bu yardımlaşma ve dayanışma kaynaşma faaliyetleri olmalıdır. Sonrası zaten beraberlik içinde çözüme kavuşturulur. Yine bir sorun haline gelen esnafımızın güvenlik sorununa kolektif bir çözüm arayışımız olacaktır. Üyelerimiz başta olmak üzere bölge insanımızın hukuksal, sosyal, ekonomik, politik faaliyetlerinde her zaman yanlarında olup, sorunlarına, dertlerine çareler arama çabalarına ortak olacağız. Bu konuda hepimize görev düşmektedir. Bu vesile ile sizlere tekrar teşekkür ediyor, Allah'a emanet olun" diyerek sözlerine son verdi.

Fuarı ilk kez Diyarbakır'a getirmişti

Akkul, DİKO başkanlığında Özellikle Diyarbakır'da yaptığı faaliyetler ve yurt dışında Diyarbakır ve mücevherlerini tanıtmak için birçok etkinliğin yanı sıra fedakârlıklarda da bulundu. Diyarbakır'a ilk mücevherat fuarı olan Mezopotamya Mücevherat Fuarının düzenlemesine önayak olan Akkul, Rojava başta olmak üzere Suriye, Irak gibi komşu ülkelerdeki savaşlardan kaçıp gelen insanlara yaptıkları yardım ve etkinliklerde de DİKO her zaman üzerlerine düşeni yapmaya çalıştı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akkul, Federasyon Başkanlığına Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement