Akkuyu Ngs'den "Fantastica 2014" Yarışması - Son Dakika
Yerel

Akkuyu Ngs'den "Fantastica 2014" Yarışması

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim A.Ş. tarafından düzenlenecek "Fantastica 2014" yarışması bu yıl resim, aplike, maket, heykel ve grafik tasarım kategorilerinde yapılacak ve birincileri Rusya gezisiyle ödüllendirilecek Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Sarıcı: "Eğer santral bugün işletmede olsaydı evinizdeki 7 lambadan 1 tanesi nükleer santralden gelen elektrikle yanacaktı.

17.03.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Elektrik Üretim A.Ş. tarafından düzenlenecek "Fantastica 2014" yarışması bu yıl resim, aplike, maket, heykel ve grafik tasarım kategorilerinde yapılacak ve  birincileri Rusya gezisiyle ödüllendirilecek.

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, "Fantastica 2014" yarışmasına katılmak isteyen ve içerik hakkında bilgi edinmek isteyenler için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin endüstri ve sanayisini güçlendirmek için enerjiye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bu ihtiyaç duyulan enerjinin karşılanmasıyla Türkiye'ye modern şehirlerin kazandırılacağını, küçük alanda çok büyük enerji elde edileceğini ve 60 yıl boyunca kesintisiz elektrik üretileceğini ifade eden Sarıcı, "Eğer santral bugün işletmede olsaydı, evinizdeki 7 lambadan 1 tanesi nükleer santralden gelen elektrikle yanacaktı. Burada bizim amacımız barışçıl amaçlarla sadece elektrik üretmektir. Bölgeye de havaalanı, yeni yollar, üniversiteler, hastaneler, okullar, yeni yerleşim yerleri ile halkın ihtiyaçlarına destek verecek sosyal tesisler kazandırılacak" diye konuştu

Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç ise "Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarından biri olan Akkuyu NGS'nin hayata geçirilmesi durumunda Gülnar'a, Mersin'e ve Türkiye'ye etkisini, katkılarını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

5 kategoride düzenlenecek yarışmada birinci olanlara Rusya gezisi ödülü verilecek. Ayrıca birincilere fotoğraf makinesi hediye edilecek. Resim yarışmasının iki ve üçüncüsüne bisiklet, aplike yarışmasının iki ve üçüncülerine mini fırın; maket, grafik tasarım ve heykel yarışmalarının ikinci ve üçüncülerine ise MP3 çalar hediye edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin "Akkuyu NGS'nin bölgeye sağlayacağı katkı" ile '"Bölgenin yakın gelecekteki değişimi" konulu çalışmalarını 11 Nisan Cuma gününe kadar belirlenen noktalara teslim etmeleri gerekiyor.

Aplike, maket, grafik tasarım ve heykel yarışmalarına, Gülnar ve çevresinde oturan her yaş grubu katılabilecek. Resim yarışmasına ise Gülnar Merkez İlköğretim Okulları ile Büyükeceli İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 9-14 yaş grubu katılabilecek.

Çalışmalar, resim kategorisinde Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Akkuyu NGS Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi'ne, aplike kategorisinde Gülnar Halk Eğitim Merkezi'ne, maket, heykel ve grafik tasarım kategorilerinde ise Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne teslim edilecek.

Kazananlar 14 Nisan Pazartesi günü Akkuyu NGS'nin facebook sayfasından duyurulacak. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akkuyu Ngs'den 'Fantastica 2014' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement