Akkuyu Ngs'nin "Fantastica 2014" Yarışması Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Akkuyu Ngs'nin "Fantastica 2014" Yarışması Tamamlandı

Akkuyu Ngs\'nin "Fantastica 2014" Yarışması Tamamlandı

Mersin’de, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Fantastica 2014" yarışması sonuçlandı.

16.04.2014 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Fantastica 2014" yarışması sonuçlandı.

Mersin'de, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından "Gelecek İçin Enerjimiz Var" sloganıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Fantastica 2014" yarışmasında dereceye girenler Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda çalışmaları değerlendiren jüri üyeleri tarafından belirlendi.

Gülnar Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Devlet ve Halkla İlişkiler Müdürü Tahir Agayev, Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Mehmet FarukÜzel, Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Turgut Önge, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Uğur Bal, Gülnar Cumhuriyet Bölge Yatılı İlköğretim Okulu Gösel Sanatlar Öğretmeni Ayten Kuzu, Gülnar Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Haki Uygur'un jüri üyeliğini yaptığı, "Akkuyu NGS elektrik üretim santralinin bölgeye sağlayacağı katkı" ve "Bölgenin yakın gelecekteki değişimi" konulu yarışmada, "Resim", "Aplike", "Maket", "Heykel", "Grafik"ve "Tasarım" kategorilerinde toplam 222 eser yarıştı.

Bölge kadınlarının, gençlerin ve 9-14 yaş grubu çocukların rekor düzeyde katılım gösterdiği yarışmada, nükleer santralle birlikte Türkiye'nin yakın geleceğini anlatan birbirinden renkli eserler ortaya konuldu.

"BİRİNCİLER RUSYA'YA GİDİYOR"

Jüri değerlendirmesi öncesi bir konuşma yapan Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, şunları söyledi: "Yarışmamız Gülnar ilçesinde ve mahallelerinde düzenlendi. 30 yıl sonraki Akkuyu NGS bölgesi hayal edilerek, 222 eser ortaya koyuldu. Bu eserlerimiz bugün 6 ayrı kategoride jüri üyelerimiz tarafından değerlendirilecek. Her kategori için dereceye giren 3 kişi jüri üyelerimiz tarafından belirlenecek. Ödülleri ise 23 Nisan'da verilecek. Yarışmada birinci gelenler Rusya'ya gönderilecek. Bizim bu bölge için, Türkiye için enerjimiz var! Türkiye'nin geleceğini aydınlatmak için yürüyoruz. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

Akkuyu NGS A.Ş Devlet ve Halkla İlişkiler Müdürü Tahir Agayev'de yaptığı konuşmada, böyle etkinliklerin Rusya ve Türkiye arasındaki bağları güçlendirdiğini belirterek, "Bugün görüyorum ki, çocuklarımız, kadınlarımız bu yarışma için büyük emek vermiş. Birbirinden güzel eserleri ortaya koymuş. Bu kadar yüksek düzeyde katılım bizi çok mutlu etti. Herkese emekleri için teşekkür ediyorum. İki devlet arasındaki bağların daha da güçlenmesi için bu tarz etkinlikler bizim için çok önemli. Etkinliklerimiz artarak devam edecek" dedi.

"SANTRALLE BİRLİKTE BÖLGEMİZ İLERİYE TAŞINACAK"

Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç ise ilçede düzenlenen bu tarz sosyal sorumluluk projeleri için Akkuyu NGS A.Ş. yöneticilerine teşekkür etti. Kırlangıç, "Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarından biri olan AkkuyuNGS'nin hayata geçirilmesi durumunda Gülnar'a, Mersin'e ve Türkiye'ye etkisini, katkılarını hep birlikte göreceğiz. Türkiye'nin gelişmesi için enerjiye ihtiyacı var. Japonya'yı, Kore'yi, Çin'i düşünün. Enerji açıklarını kapatmış ve teknolojide gün geçtikçe ilerliyorlar. Bu nedenle Büyükeceli'de yapılması planlanan nükleer güç santrali ile birlikte bölgemiz daha ileriye taşınacak. Bölgemize büyük ölçüde iş imkanı sağlanacak. Bu doğrultuda ortaya koydunuz eserler için hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Resim", "Aplike", "Maket", "Grafik", "Tasarım" ve "Heykel" kategorilerinden oluşan yarışmada, her kategorinin birincisi Rusya biletinin sahibi olacak. Birinciliğe layık görülenler bunun yanı sıra birer fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecek.

Resim yarışmasının ikincisi ve üçüncüsü bisiklet, aplike yarışmasının ikinci ve üçüncüsü mini fırın, maket, grafik tasarım ve heykel yarışmalarının ikinci ve üçüncüleri ise MP3 çalar sahibi olacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akkuyu Ngs'nin 'Fantastica 2014' Yarışması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement