AKP İl ve İlçe Başkanlarına İstifa Baskısı - Son Dakika
Güncel

AKP İl ve İlçe Başkanlarına İstifa Baskısı

AKP İl ve İlçe Başkanlarına İstifa Baskısı

AKP Genel Merkezi, Diyarbakır'da tüm ilçelerde HDP karşısında adeta hezimete uğrayan AKP'de İl ve İlçe Başkanlarının istifasını istiyor.

13.06.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da tüm ilçelerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) karşısında adeta hezimete uğrayan AKP'de İl ve İlçe Başkanlarının tamamına genel merkez tarafından istifa etmeleri yönünde baskılar yapıldığı ortaya çıktı. Özellikle İl Başkanının istifa baskısına karşı direndiği öğrenilirken, alınan başarısız sonuçların sebebi görülen il ve ilçe başkanlarının istifa etmemeleri durumunda genel merkez tarafından görevden alınacakları belirtiliyor.

AKP'nin genel seçimlerde başarısız olan illerdeki il ve ilçe başkanlarına istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı ortaya çıktı. 7 Haziran 2015'teki genel seçimlerde Diyarbakır'daki bütün ilçelerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) karşısında adeta ezilen AKP'de tek bir ilçenin bile kazanılamamasının faturası, başarısız olarak görülen il ve ilçe başkanlarına kesildi.

HDP'nin zaferi başkanları koltuklarından edecek

AKP Genel Merkezi tarafından, bundan sadece 5 ay önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olduğu gerekçesiyle görevden istifa ettirilen ve yerine İl Başkanı olarak getirilen Muhammet Akar'ın da istifasını istiyor. Akar ile birlikte seçimlerde ezici bir üstünlük kuran Halkların Demokratik Partisi'ne karşı ağır bir yenilgi alan ilçe başkanlarının da istifaları isteniyor. HDP'nin zaferi nedeniyle AKP'de Diyarbakır'da sadece bir vekil çıkarırken, ilçe başkanları da koltuklarından edecek.

Birer İkişer İstifa Edecekler

İstifa baskılarına özellikle AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akar, merkez ve bazı ilçe başkanlarının direndiği öğrenilirken, genel merkezin il ve ilçe başkanlarının istifa etmemeleri durumunda, görevden alınacağı belirtiliyor. AKP'ye yakın kaynaklar, il ve ilçe başkanlarının gelen baskıları kaldıramadığını ve yakın zamanda tüm başkanların birer ikişer istifa edeceklerini ifade etti.

Bin Bir Türlü Hokkabazlık

AKP Genel Merkezi, aday belirleme safhasındaki temayül ve diğer seçimlerde de blok oylar kullanılması, bazı aday adaylarının bilinçli olarak paralelci yaftası yapıştırılarak uzaklaştırılması, bazı ilçe başkanlarının temayülde kendi adaylarının birinci çıkması için yaptıkları işbirliklerinin ayyuka çıkmasını da seçim sonrasında alınan sonuçlara göre daha detaylı olarak değerlendireceği kaydediliyor.

HDP Ezip Geçmişti

Diyarbakır'daki tüm ilçeler Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) ezici üstünlüğüyle tamamlanırken, HDP'nin Diyarbakır'ın Çermik ve Çüngüş gibi AKP'ye oy çıkan ilçelerinde bile birinci parti olarak çıkan HDP'nin diğer ilçelerde yüzde oranıyla 70'in altında oy aldığı ilçe bulunmazken kimi ilçelerde yüzde 95 ve 97'leri de gördü.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AKP İl ve İlçe Başkanlarına İstifa Baskısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Kiyan: İl baskani ve terorun baskisi altinda bulunmayan, Ergani, Bismil, Cinar, Cermik, Cungus, ilce baskanlari kesinlikle gorevden alinmali, Vekil aday listesinde yanlis tercih ve sirala yapan ilk 7 siraya yanlizca bir diyarbakirli getcek rey sahibi Ensarioglunu 2 ci siraya yanlizca borakan genel merkezdekilerde kizaga cekilmeli, Ak partide yilarca bakanlik yapan agirliklari olan Aksu ve Ekere yakin aday adaylarinin ilk 7 de olmamasi bakanlarin cabasina ragmen destek vermemisletdir, _Bakanlat degil genel merkez dusunmeli, bombala akso takdirde % 5 ak partinin oyunu diyarbakirda etkilemistir, 0 1 Yanıtla
  • LICELI21: Onlara bir öner onurunuzla istifa edin DOĞRU DÜRÜST TEMELLI HDP YE GEÇIN 0 0 Yanıtla
  • Amet: Bunlarda sayipsiz kalmişlar 0 0 Yanıtla

Advertisement