Akpınar Su Deposunun Pompaları Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Akpınar Su Deposunun Pompaları Yenileniyor

Akpınar Su Deposunun Pompaları Yenileniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesinde bulunan Akpınar’daki terfi merkezinde su pompalarının kapasitesini artırmak için çalışmalara başladı.

15.08.2016 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesinde bulunan Akpınar'daki terfi merkezinde su pompalarının kapasitesini artırmak için çalışmalara başladı. MASKİ tesiste bulunan 3 pompayı değiştirerek il merkezine ulaşan suyun miktarını yükseltecek.

MASKİ Genel Müdürlüğü, yaz mevsimiyle birlikte artan içme suyu ihtiyacını karşılamak adına pompaların kapasitesini yükseltmek için yoğun tempoda çalışıyor. Merkez Şehzadeler ilçesinde bulunan Akpınar su terfi merkezinde yenilenecek 3 pompanın değiştirilmesi yönünde çalışmalar başladı. Pompaların kapasite olarak 2'si saniyede 160 litre su basacak ve 185 kilovat güce sahip olacak. Değişecek olan bir diğer pompanın saniyede verdiği verim 125 litre olacak. Değişecek olan pompaların mevcut verimi saniyede 80 ila 90 litre arasında değişiyordu. Artacak kapasite ile vatandaşlara ulaşan suyun miktarı neredeyse yarı yarıya artmış olacak. Bu kapsamda, Akpınar Terfi Merkezinde yapılan çalışmaları Su Kalite ve Arıtma Şube Müdürü Recep Günay, İnşaat Mühendisi Çiğdem Azman ve İnşaat Teknikeri Süreyya Gebel takip etti.

Eskiyen 3 demir dozaj cihazları değiştiriliyor

Akpınar'da bulunan tesisin arıtma bölümünde ise eskiyen demir 3 dozaj cihazları MASKİ ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında değiştiriliyor. Bu sayede vatandaşlara ulaşan suyun daha da kaliteli olması sağlanacak.

Su deposunun kapasitesi artıyor

MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, Akpınar'da bulunan tesislerinden il merkezine ulaşan suyu artırarak su miktarını yükseltmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Yaz mevsiminin başında idare olarak ihtiyaç duyulan noktalarda kapasite artırımına gitmiştik. Düzenli olarak pompaların verimini takip ediyoruz. Bir düşüş yaşandığını gördüğümüzde idare olarak değişim yapılması için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığımızla birlikte yaptığımız istişareler sonrasında Akpınar terfi merkezimizde bulunan 3 pompanın değiştirilmesi yönünde karar verdik. Tesiste çalışmalarımız başladı" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akpınar Su Deposunun Pompaları Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement