Akpm Medya Özgürlüğü Raporu - Son Dakika
Güncel

Akpm Medya Özgürlüğü Raporu

AKPM, Türkiye'yi basın özgürlüğü konusunda hukuki reform yapmaya çağırdı.

30.01.2015 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM), kabul edilen medya özgürlüğü raporunda, Türkiye'ye hukuki reform çağrısı yapıldı.

AKPM Genel Kurulu, Avrupa'da medya özgürlüğünün korunmasıyla ilgili Hırvat Parlamenter Gvozden Srecko Flego tarafından hazırlanan raporu kabul etti. Rapor 19 "hayır" oyuna karşı 77 "evet" oyuyla genel kuruldan geçti.

Türkiye'de 20 gazetecinin tutuklu olduğuna değinilen raporda, daha önce geçici süre tutuklu kalan birçok gazetecinin yapılan hukuki reformlar sayesinde özgürlüğüne kavuştuğu hatırlatıldı. Raporda Türkiye'de benzer reformlar devam ettiği takdirde özgür ve bağımsız bir medyanın şartlarının sağlanabileceği belirtildi.

Medya özgürlüğünün demokrasinin ve hukuk devletinin temel bir göstergesi olduğuna vurgu yapılan AKPM raporunda, Avrupa Konseyi üye ülkelerinin gazetecilerin temel insani haklarını ve ifade özgürlüğünü garanti altına almak için daha fazla çaba sarf etmeleri çağrısında bulunuldu.

Raporda, Ukrayna'da güvenlik güçlerinin gazetecilere yönelik fiziki saldırılarının soruşturulmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) gereğince, üye ülkelerin sorumluluğu olduğu hatırlatıldı.

Raporla ilgili genel kurulda yapılan tartışmalarda söz alan AKPM Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Reha Denemeç, Charlie Hebdo dergisine yönelik terörist saldırıyı kınadıklarını ve Fransa halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Türkiye'de 14 Aralık'ta düzenlenen gözaltıların medyaya yönelik bir operasyon olarak yansıtıldığını söyleyen Denemeç, söz konusu operasyonun çoğunluğu polislerden oluşan bir terörist organizasyona düzenlendiğini belirtti. Denemeç ayrıca hiçbir medya merkezinin baskına uğramadığının altını çizdi. - Alsace

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akpm Medya Özgürlüğü Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement