Akranlar Arasında Dayanışma Sağlanıyor - Son Dakika
Yerel

Akranlar Arasında Dayanışma Sağlanıyor

Akranlar Arasında Dayanışma Sağlanıyor

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde, “Kanat Bulut Bağımlığı Unut” projesine katılan öğrenciler, akran eğitimlerini tamamladılar.

25.03.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde, "Kanat Bulut Bağımlığı Unut" projesine katılan öğrenciler, akran eğitimlerini tamamladılar.

Proje kapsamında, eğitimlerini tamamlayan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri, eğitimin tamamlayıcı faaliyetlerinden olan takım oyunlarının uygulanabileceği Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde takım ruhunu güçlendirerek eğlendiler. Doğal Yaşam Merkezi hakkında bilgi alan öğrenciler, takım oyunları oynarken, atlara binerek keyifli zaman geçirdiler.

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmetleri Merkezi ile Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında 2015-2016 öğretim yılı içinde "Kanat Bulut Bağımlılığı Unut!" projesi kapsamında 14 öğrenci ile Akran eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimler, Gençlik Danışma ve Sağlık Hizmetleri Merkezi Çalışanları Sosyal Hizmet Uzmanı Afife Erkan Sofuoğlu ve Psikolog Serendi Gülsen Hazır tarafından verildi.

Akran eğitimi çalışmasının amacı, bir dizi eğitim teknikleri kullanılarak yetişecek olan Akran Danışanları aracılığı ile akranlar arasında tütün konusunda farkındalık oluşturmak, tütün kullanmaya başlayanların bırakabilmesi için gerekli akran desteğini sağlamak, ayrıca tütün kullananların bırakmak istemeleri halinde destek alabilecek ilgili birimlere yönlendirme yapmalarını sağlamaktır. Ayrıca, gençlerin gelecekte daha sağlıklı bireyler olması adına çaba içinde olmalarını sağlamaktır. "Bana anlatırsan unuturum, bana gösterirsen hatırlarım, beni de eğitime katarsan anlarım" temel felsefesi ile gerçekleştirilen eğitime katılan tüm öğrenciler, bilgi ve donanımlarıyla diğer arkadaşlarının desteklenmesindeki süreçte çalışmaya başladılar.

"Hayvanları Koruyalım, Sevgilerimizi Çoğaltalım", "Satın Alma, Sahiplen" gibi sloganlarla sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla gençlerin hayvanlara karşı duyarlılıklarının artmasını ilke edinmiş olan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, gençlere örnek olabilecek her türlü etkinliğe ev sahipliği yapacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akranlar Arasında Dayanışma Sağlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement