Aksaray - Bakan Alaboyun, Ankara'daki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Aksaray - Bakan Alaboyun, Ankara'daki Saldırıyı Kınadı

Bakan Alaboyun, Ankara'daki saldırıyı kınadı ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ankara'da 95 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı kınadı.

11.10.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Alaboyun, Ankara'daki saldırıyı kınadı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ankara'da 95 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı kınadı. Alaboyun, "Barış süreci içine girmiş bir Türkiye var. Barış sürecinin tarafı olduğunu iddia edenlerin, barış sürecinin en büyük tarafı olan kişiyi ve kurumları suçlamak gibi bir geleneği olamaz. Amaçladıkları sonucu alamadılar ve alamayacaklar."dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, memleketi Aksaray'da Türkiye'deki elektrik dağıtım ve üretim şirketlerinin yetkilileriyle birlikte 'Seçim süresinde enerji arz güvenliği' toplantısına katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Bakan Alaboyun, Ankara'da 95 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı kınadı. Alaboyun, şunları söyledi:

"Terörden nemalananlar, seçim kaygılarıyla buradan kendisine bir sonuç çıkarmaya çalışanlara vatandaşımızın gösterdiği tepki ve sağduyu böyle bir şeyin boşa çıktığını gösteriyor. 'Bunu devlet yaptı' diyerek sorumluluktan kaçmaya çalışanlar, aslında bu işi lanetlemesi gereken kişiler. Barış süreci içine girmiş bir Türkiye var. Barış sürecinin tarafı olduğunu iddia edenlerin, barış sürecinin en büyük tarafı olan kişiyi ve kurumları suçlamak gibi bir geleneği olamaz. Amaçladıkları sonucu alamadılar ve alamayacaklar. Milletimizin başı sağ olsun. Asla ülkemizin kalkınmasını, büyümesini engelleyemeyecektir."

1 Kasım'da yapılacak seçimlerdeki elektrik kesintisi yaşanmaması her türlü tedbirin alındığını ve alınmaya devam ettiğini ifade eden Bakan Alaboyun, "Helikopterlerimizle ana hatlarımız takip altında olacak. Dağıtım şirketleri personel sayılarını artıracaklar ve seçimden 19 gün önce de izinler tamamen kaldırılıp seçimler sırasında herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için elden gelen gayret gösterilecek. Bu konuda hem elektrik dağıtım şirketleri, hem de bakanlığımızın elektrik üretim, iletim şirketinin yöneticileriyle interaktif bir çalışma içinde olunacaktır. Amacımız seçimin güven içinde yapılması."

Alaboyun, saatlerin 1 saat geri alınmasını 15 gün ötelediklerini hatırlatarak, "Hiç olmazsa seçimler gün ışığı içinde yapılsın."dedi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray - Bakan Alaboyun, Ankara'daki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement