Aksaray'da 143 Kişiye 632 Adet Koç Dağıtılacak - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da 143 Kişiye 632 Adet Koç Dağıtılacak

Aksaray\'da 143 Kişiye 632 Adet Koç Dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının koyunculuğu geliştirmek, verimliliği ve üretimi arttırmak için verdiği damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteğinden ilk yararlanan il olan ve 632 koç alan Aksaray’da 143 kişi için koç kura çekimi yapıldı.

14.11.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının koyunculuğu geliştirmek, verimliliği ve üretimi arttırmak için verdiği damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteğinden ilk yararlanan il olan ve 632 koç alan Aksaray'da 143 kişi için koç kura çekimi yapıldı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan organizasyonla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen kura çekimine çok sayıda yetiştirici katıldı.

Programda bir konuşma yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, koçları giderek kendi elleriyle seçtiklerini belirterek, "Bugün inşallah KOP Projesi'nden ilk yararlanan il olarak koçların sahiplerini belirlemek için burada toplandık. Tabi 610 civarında koçumuz var. Bunun 149 tanesi Anadolu Merinos'u. Bunun çoğunluğu da Eskil İlçemizde olacak. Onlar içinde ayrı bir program düzenleyeceğiz. 430 tanesi Ak Karaman ırkı olarak bugün inşallah sahiplerini belirleyeceğiz. Biz bu projeden faydalanan ilk iliz. Yani koçları erkenden seçmek için bir avantaj yakaladık. Önce projemizi biz onaylattık ve koçlarımızı biz ayırttık. Gittik, kendi ellerimizle Ulaş'tan, Kırşehir'den, Konya'dan koçlarımızı seçtik. Koçlarımız kalite olarak Ak Karaman ırkının en iyi özelliklerini gösteren hayvanlar. Çok iri değiller ama hiçbir hastalıkları yok. Bütün kan tahlilleri yapıldı, hastalıklara karşı aşıları da yapıldı ve sağlıklı. Bunları kullanmanız sürünüzün ıslahı açısından çok önemli. Biliyorsunuz küçük baş hayvancılıkta suni tohumlama yapılamıyor, cazip değil, pahalı. Seleksiyonu, ıslahı ancak damızlık koç ile kan değişimi yapılarak yapabiliyoruz. Bunu bakanlıkla biz 3 yıldır istişare ediyorduk. Sonuçta böyle bir proje çıktı. Tabi fiyatı 550 lira civarına tekabül etti. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından çekilen kuralarla koçların sahipleri belirlendi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 143 Kişiye 632 Adet Koç Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement