Aksaray'da Bin Yıllık Küplerde Üretilen Şaraplar, Avrupa'ya İhrac Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Bin Yıllık Küplerde Üretilen Şaraplar, Avrupa'ya İhrac Ediliyor

Aksaray\'da Bin Yıllık Küplerde Üretilen Şaraplar, Avrupa\'ya İhrac Ediliyor

Aksaray'da bin yıllık küplerde üretilen şaraplar, Avrupa'ya ihrac ediliyor Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA)-AKSARAY'da mahzende yaklaşık 1000 yıllık küplerde üretilen şaraplar Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

03.02.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da bin yıllık küplerde üretilen şaraplar, Avrupa'ya ihrac ediliyor

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA)-AKSARAY'da mahzende yaklaşık 1000 yıllık küplerde üretilen şaraplar Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'nde mahzende şarap üreten Hacer Özkaya, 1000 yıllık küpler içinde üretilen şarapta maya ve filtre kullanmadan yapıldığını belirtti. Üzümleri ekim ayında bölgedeki üreticilerden topladığını belirten Özkaya, şöyle dedi:

"Üretimimizi açık fermente yapıyoruz. Maya, filtre kullanmıyoruz. Geleneksel eski şarap küpleri kullanıyoruz. Çünkü bu küplerin yenisi ülkemizde değişik sebeplerden dolayı imal edilmiyor. Küpleri Tokat'tan getirdik ve yaklaşık 1000 yıllık. Yıllık yaklaşık 13 bin ton üretim yapıyoruz. Şarapları küpte ürettiğimizden ilgi daha da arttı. İngiltere, Danimarka'ya ve Almanya'ya ihracat yapıyoruz. Japonya'dan da talep var ve Japonya'ya da şarap göndereceğiz. İspanya ile de görüşmelerimiz sürüyor. Büyük bir ihtimalle İspanya'ya da şarap ihrac edeceğiz."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Bin Yıllık Küplerde Üretilen Şaraplar, Avrupa'ya İhrac Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement