Aksaray'da Köylünün Yeni Umut Kaynağı Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Aksaray'da Köylünün Yeni Umut Kaynağı Oldu

Aksaray Valiliği koordinasyonunda "Geleceğe Dikilen Umut" isimli Sosyal Destek Programı (SODES) destekli proje Kümbet köyünde hayata geçirildi.

13.05.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Valiliği koordinasyonunda "Geleceğe Dikilen Umut" isimli Sosyal Destek Programı (SODES) destekli proje Kümbet köyünde hayata geçirildi.

Projenin koordinatörü ve Kümbet Ortaokulu Müdürü Eren Doğan, Kümbet'te yaşayan vatandaşların çevre köylere göre ekonomik açıdan oldukça zor şartlarda bulunduklarını söyledi.

Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirten Doğan, "Geleceğe Dikilen Umut" projesi kapsamında da bir köylünün bahçesine istiridye mantarı yetiştirmek üzere çadır kurduklarını ifade etti.

Projenin vatandaşlardan ilgi gördüğünü dile getiren Doğan, "Köylülere mantar yetiştiriciliğine yönelik bilgi vermeye başladık. Üretim için gerekli ortamı hazırladık. Çadırda mantar üretildiğini gördükten sonra 280 kişi mantar yetiştiriciliği konusunda eğitim almak için müracaatta bulundu. Kümbet köyümüzde maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza, gelir elde edecekleri yeni bir iş kolu olarak istiridye mantarı yetiştiriciliğini öğretmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

İLK ÇADIRDAN 7 TON

Doğan, kırmızı ete yakın besin değerine sahip istiridye mantarının

daha çok pizza yapımında kullanıldığına işaret ederek, "İstiridye mantarı

üretimi bu bölgede ve Aksaray'da pek yapılmıyor. Kursun sonunda belgelerini alan vatandaşlarımız, uygun şartları sağladığında evlerinde, boş odalarında istiridye mantarı yetiştirme imkanına sahip olacaklar. Bu yolla geçimlerini sağlayacaklar." dedi.

Eren Doğan, istiridye mantarı yetiştirme çadırından ilk hasat döneminde yaklaşık 7 ton mantar almayı beklediklerini, alacakları ürünü anlaştıkları firmalara göndereceklerini söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Aksaray'da Köylünün Yeni Umut Kaynağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement