Aksaray'da "Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması" Paneli - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da "Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması" Paneli

AKSARAY (AA) Aksaray’da ''Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması'' paneli düzenlendi.

13.10.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKSARAY (AA)- Aksaray'da "Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması" paneli düzenlendi.

Aksaray'ın içme ve kullanma suyu ihtiyacını sağlayan Mamasın Barajı'nın mevcut kalitesinin korunarak iyileştirilmesi ve kullanımının sağlanması için düzenlenen panel Belediye Tiyatro Salonu'nda düzenlendi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, panelde yaptığı konuşmada, Belediye olarak içme suyu konusuna hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.

Su sorununun çözümü için birçok çalışma yaptıklarını aktaran Yazgı, "Aksaray içme suyunu Mamasın Barajı'ndan elde ediliyor. İçme suyumuzun yüzde 55'i Mamasın Barajından, yüzde 35'i ise yeraltı sularından karşılıyoruz. Göreve başladığımızda su kaynaklarını nasıl çeşitlendirebiliriz, nasıl arttırabiliriz bunun çalışmalarına başladık. Bunun için bazı noktalarda sondaj çalışması gerçekleştirdik. Barajın ve bu kaynakların korunması için herkesin üzerine sorumluluklar düşmektedir" diye konuştu.

Panele, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 'Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tarkan altar: Aksaray Üniversitesi Hidrojeoloji Bölümünde görevli profesör ve diğer hocalar neden panele davet edilmedi, Su kaynakları üzerinde konusunda uzmanlaşmış Aksaray da iki profesör varken bu insanların görüş ve düşencelerine neden önem verilmiyor. Cahillik iş bilmezlik bu memleketin gerçekten en önemli sorunu bu gidişle Aksarayın su sorunlarını çözmesi çok zor. 0 0 Yanıtla

Advertisement