Aksaray'dan Birçok ile Kurbanlık Hayvan Gönderildi - Son Dakika
Yerel

Aksaray'dan Birçok ile Kurbanlık Hayvan Gönderildi

Aksaray\'dan Birçok ile Kurbanlık Hayvan Gönderildi

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte vatandaşları kurban telaşı sararken, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk kurbanlık sıkıntısı olmadığını söyledi.

30.09.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte vatandaşları kurban telaşı sararken, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk kurbanlık sıkıntısı olmadığını söyledi.

Hayvan sayısının çok iyi olduğunu belirten Başkan Aktürk, "Aksaray'da kurbanlıkla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Hayvan sayımız oldukça iyi. Aksaray ili olarak sadece Aksaray değil, Türkiye'nin birçok ilinin de kurbanlık ihtiyacını karşılıyoruz. Özellikle küçükbaş hayvancılıkta Adana, Mersin, Hatay, Ankara ve İstanbul gibi çok önemli illerin kurbanlık ihtiyaçlarına ciddi anlamda destek veriyoruz. Şu anda mandıralarımızda kurbanlık besleyen üreticilerimizin birçoğu şu anda İskenderun, Dörtyol, Adana, Mersin'de yer tutuyorlar. Kurbanlık hayvanları oralarda da satışa sunarak insanların kurbanlık ihtiyacını karşılıyor. Büyükbaş hayvanda da önemli bir sıkıntımız yok. Mandıra ve hayvan pazarımızda hayvan sayımız yeterli. İlgi de bu yıl geçen yıllara oranla daha iyi. Fiyatlarımız ise geçen yıla oranla biraz yükseldi. Tabi bu da maliyetlerin artması, ayrıca kurak bir yıl geçirdik ve bu nedenle kaba yem girdilerinin çok artması, işçiliğin artması sebep oldu. Ancak tüm bunlar kurbanlık hayvan fiyatlarına çok ciddi bir yansıma yapmadı. Her bütçeye göre bir kurbanlık hayvanımız var" dedi.

BİRLİKTEN VATANDAŞLARA KURBANLIK TEMİNİ

Birlik olarak vatandaşlara kurbanlık temin ettiklerini de belirten Başkan Aktürk, kurbanlık sıkıntısı çeken vatandaşların birliğe ulaşabileceklerini ve kurbanlık temin edebileceklerini belirterek, "Biz de Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımızın bize müracaat etmeleri halinde kurbanlık temini noktasında yardımcı oluyoruz. Üreticilerimizin hayvanlarını böylelikle de vatandaşlara sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Aksaray'da hayvan pazarının bugün itibari ile açıldığını belirten Başkan Aktürk, "Kurban Pazarı bugün itibari ile resmi olarak açıldı. Zaten kurbanlık alımları arefe gününden birkaç gün önce başlar. Büyükbaş tercih edenler ise zaten önceden mandıralardan aldı. Bayramın 4'üncü gününe kadar hayvan pazarımız açık olacak. Mandıralarımız da açık" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'dan Birçok ile Kurbanlık Hayvan Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement