Aksaray - Klasik Model Araç Sahiplerinden Zorlu Trafik Sigortası Fiyatı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Aksaray - Klasik Model Araç Sahiplerinden Zorlu Trafik Sigortası Fiyatı Protestosu

Aksaray - Klasik Model Araç Sahiplerinden Zorlu Trafik Sigortası Fiyatı Protestosu

Klasik model araç sahiplerinden zorlu trafik sigortası fiyatı protestosu AKSARAY'da klasik model araç sahipleri geçen yıl 300 lira olan zorunlu trafik sigortasının bu yıl bin 300 liraya yükseldiğini belirterek, fiyat artışını protesto etti.

31.01.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik model araç sahiplerinden zorlu trafik sigortası fiyatı protestosu

AKSARAY'da klasik model araç sahipleri geçen yıl 300 lira olan zorunlu trafik sigortasının bu yıl bin 300 liraya yükseldiğini belirterek, fiyat artışını protesto etti.

Klasik model aracı bulunan yaklaşık 15 kişi araçlarıyla birlikte İl Müftülüğü binası önündeki meydanda bir araya gelip zorunlu trafik sigortasındaki fiyat artışlarını protesto etti. Araçlarının modelinin 30 yılın üzerinde olduğu ve daha önce 300 lira ödedikleri zorunlu trafik sigortası fiyatının bu yıl bin 300 liraya kadar yüksekldiğini belirtti. Fiyat artışından dolayı mağdur olduklarını belirten Aksaray Klasik Otomobil Severler Kulübü Kurucusu Mustafa Sevgiç, "Fiyat artışı klasik araç sahiplerinin bütçelerini sarsmaya başladı. Serbest piyasa ekonomisinin sonuçlarından biri olarak gösterilen bu durum klasik araç tutkunlarının bu araçları yaşama ve yaşatmaya yönelik çabalarına engel olmaktadır. Genellikle hobi olarak kullanılan bu araçlar yaşanan sorun nedeniyle hobi olmaktan çıkmış ve sahiplerine ek maliyet haline gelmiştir. Birçok klasik araç sahibi arkadaşımız mağdur olmakta. 250 ' 300 TL'ye sigortasını yaptıran bir araç için yeni dönemde bin 200 ' bin 300 TL ve daha yukarısı rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu nedenle trafik sigortası yenilemekte ve klasik araç sahipleri yasaların verdiği zorunlulukların dışında hareket etmeye mecbur bırakılmaktadır."diye konuştu.

Klasik otomobil tutkunu Özgür Ergen ise, "1974 model aracım var. Artık 43 yaşında olduğu için klasik olarak nitelendiriyorum. Amacımız trafik sigortalarının artışını bir şekilde tepkimizi duyurmak. Aracımızın 2015 sigortasını 200 TL civarında yaptırdım. Verilen bilgiye göre bu bin 200 TL'ye kadar çıkmış. Yüksek buluyoruz. Hem kasko hem de trafik sigortası özellikle bu klasik araçlarda yüksek olması bu hobiyi bir şekilde engelliyor."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray - Klasik Model Araç Sahiplerinden Zorlu Trafik Sigortası Fiyatı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement