Aksaray Üniversitesi'ne Fetö/pdy Operasyonu: 46 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Aksaray Üniversitesi'ne Fetö/pdy Operasyonu: 46 Gözaltı

Aksaray Üniversitesi\'ne Fetö/pdy Operasyonu: 46 Gözaltı

Aksaray Üniversitesi'ne FETÖ/PDY operasyonu: 46 gözaltıAKSARAY'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Aksaray Üniversitesi'ne yönelik yapılan operasyonda, aralarında üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ın da bulunduğu akademisyen ve idaresi personel olmak üzere 46 kişi gözaltına alındı.

20.10.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Üniversitesi'ne FETÖ/PDY operasyonu: 46 gözaltı

AKSARAY'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Aksaray Üniversitesi'ne yönelik yapılan operasyonda, aralarında üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ın da bulunduğu akademisyen ve idaresi personel olmak üzere 46 kişi gözaltına alındı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimin ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Aksaray Üniversitesi'ne yönelik başta Aksaray olmak üzere Konya, Ankara, Adana, Aydın, Mersin, İzmir ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan 58 kişiden aralarında 2011-2015 yıllarında görev yapan eski rektör Prof. Dr. Mustafa Acar ve o dönem görev yapan bazı rektör yardımcılarının bulunduğu akademisyen ve idari personel olmak üzere 46 kişi gözaltına alındı. Eski Rektör Acar'ın Konya'da gözaltına alındığı ve Aksaray'a getirileceği öğrenildi.

Yine FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üniversite öğrencilerinin ev ağabeyinin yapan ve örgütün haberleşme programı 'Bylock'u kullandığı iddiasıyla daha önce gözaltına alınan 3 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray Üniversitesi'ne Fetö/pdy Operasyonu: 46 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement