Aksaray Valisi Altınok'dan Eskil İlçesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Aksaray Valisi Altınok'dan Eskil İlçesine Ziyaret

Aksaray Valisi Altınok\'dan Eskil İlçesine Ziyaret

Aksaray Valisi Selami Altınok Eskil ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Vali Altınok, Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Emniyet Müdür Vekili Cengiz Güler, İl Müftüsü Bekir...

09.12.2013 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Valisi Selami Altınok Eskil ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Altınok, Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Emniyet Müdür Vekili Cengiz Güler, İl Müftüsü Bekir Gülce, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Yıldız ile birlikte Eskil ilçesini ziyaret etti.

Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Selami Altınok, Eskil Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Mustafa İlhan'a hayırlı olsun dileğinde bulundu. Kaymakam İlhan'dan brifing alan Vali Selami Altınok, Eskil ilçesinin her yönüyle iyi durumda olduğunu söyledi.

Vali Altınok, "Eskil'de yapılan yatırımlarla alakalı bilgiler aldık. milli eğitim alanında, spor alanında önemli yatırımlarımız var. Bu yatırımların bir an önce tamamlanarak vatandaşımızın kullanımına hazır hale getirilmesi için arkadaşlarımızın gayretini gördüm. Daha fazla gayret etmemiz lazım. Devletimiz önemli kaynaklar aktarıyor, biz bu kaynakları zamanında ve akılcı bir şekilde kullanarak vatandaşa en iyi hizmeti götürmenin yolunu bulmamız lazım. Eskil'de bir çok şey iyi gidiyor. Burada tarım ve hayvancılığı çok iyi yapıyoruz. İlçemizin 100 bin civarında küçükbaş, 47 bin civarında büyükbaş hayvan varlığı var. Süt üretimi çok önemli miktarda bulunuyor. Yine Balküpü şeker fabrikamıza Eskil ve bölgesinden pancar üretim yapılıyor. Tarım ve hayvancılıkta hem altyapıda sanayi noktasında gelişmeler var. Önemli problemi olmayan hızla zenginleşen hızla işini gücünü daha iyi yapmaya çalışan insanların memleketi burası. Eskilin geleceğini daha parlak görüyoruz. Emeği geçen kaymakamımızı belediye başkanımızı ve bütün kamu personelini tebrik ediyorum" dedi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından, ilçe merkezinde bulunan Selçuklu dönemi eserlerinden olan Ulu Camisi'ni gezen Vali Altınok, restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Vali Altınok, Eskil Ulu Camisi'nin Selçuklu döneminin muhteşem eserlerinden olduğunu söyledi. Tarihi caminin 2 yıldır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonunun yapıldığını belirten Altınok, "Restorasyonda cami kısmı bitti, çevre ve bahçe düzenlemesi 1 hafta 10 güne kadar tamamlanacak, bu ata yadigarı muhteşem eseri tekrar ihya etmiş olarak vatandaşlarımızın kullanımına açacağız" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray Valisi Altınok'dan Eskil İlçesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement