Aksaray Yatırımdaki Cazibesini 2014'de de Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Aksaray Yatırımdaki Cazibesini 2014'de de Sürdürüyor

Aksaray Yatırımdaki Cazibesini 2014\'de de Sürdürüyor

Aksaray OSB'de yatırım için arsa talepleri devam ederken, 2014'ün ilk dört ayında 27,5 milyon liralık yatırım yapıldığı ve 339 kişinin istihdam edildiği belirtildi Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ataklı: "Ne kadar çok istihdam sağlayıcı yatırım gerçekleşirse, Aksaray başta olmak üzere ülkemiz için o kadar güzel olur.

09.05.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZKAN BEYER - Teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan ve yatırım için arsa taleplerinin devam ettiği Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), 2014'ün ilk dört ayında 27,5 milyon liralık yatırımla 339 kişiye istihdam sağlandı.

Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Ataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSB'nin 798 hektar alana sahip olduğunu söyledi.

Bu alanda 314 parselin kullanılabilir durumda olduğunu dile getiren Ataklı, "314 parselden 300'ünün tahsisi yapılmış durumda. OSB'de yüzde 96 doluluk oranına ulaştık. Alanımız genişlemeye müsait. 500 hektarlık bir alanı daha OSB'ye katıyoruz. Bunun çalışmalarını başlattık" şeklinde konuştu.

Aksaray'ın 5. teşvik bölgesinde yer almasının, yatırımcılara birçok konuda kolaylıklar sağladığını ifade eden Ataklı, bu nedenle arsa talebinin yoğun şekilde sürdüğünü aktardı.

Ataklı, 2014 yılında şu ana kadar 13 yatırımcıya daha yer tahsisi yapıldığını belirterek, "Aksaray OSB, yatırım yapacaklar için cazip bir yer. Alanımız müsait, ayrıca teşvik bakımından da avantajlı bölgedeyiz" dedi.

Demiryolu, ulaşımda avantaj sağlayacak

Şehrin ulaşım bakımından da avantajlı olduğuna dikkati çeken Ataklı, "Özellikle karayolu ulaşımı bakımından avantajlı konumdayız. Ankara, Konya, Kayseri, Adana ve Mersin'e ulaşım kolaylığı var. Kırşehir-Aksaray- Ulukışla Demiryolu Projesi'nde ihale aşamasına gelindi. Demiryolu ulaşımının da sağlanması ile nakliyedeki avantaj daha da artacak" diye konuştu.

Ataklı, her yatırımın ilde istihdama olumlu yansımasının olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ne kadar çok istihdam sağlayıcı yatırım gerçekleşirse, Aksaray başta olmak üzere ülkemiz için o kadar güzel olur. Bunun bilincindeyiz. Yüksek istihdam sağlayıcı yatırımlara öncelik tanıyoruz. Bu yılın 4 aylık döneminde, henüz çok büyük firmalar gelmedi. Ancak önümüzdeki günlerde yatırım için gelmesini beklediğimiz büyük firmalar var. Yurt içinden ve yurt dışından bazı taleplerin olduğunu biliyoruz. Ülkemizden ve yurt dışından yatırım yapmak isteyen kişi ve kuruluşları Aksaray'a davet ediyoruz." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray Yatırımdaki Cazibesini 2014'de de Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement