Aksaray-Yenikapı Metro Hattı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Aksaray-Yenikapı Metro Hattı Açılış Töreni

Aksaray-Yenikapı Metro Hattı Açılış Töreni

Başbakan Davutoğlu: (4) "Bir gün İstanbul'un izzetini, Kudüs de Mescid i Aksa da yaşayacaktır.

09.11.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir gün İstanbul'un izzetini, Kudüs de Mescid-i Aksa da yaşayacaktır. Buradan da mesajımız odur. Şu anda TİKA Başkanımız Mescid-i Aksa'da, biraz önce mesajını aldım. Mescid-i Aksa'da eksilen tek bir taşın, yıpranan tek bir sütunun, ne varsa hepsi bizim elimizle tekrar inşa edilecektir, ihya edilecektir" dedi.

Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattı açılış töreninde yaptığı konuşmada, burada nasıl Filistin bayrağı ile al bayrak nasıl yan yana dalgalanıyorsa, dünyanın her yerinde de Somali'de de Somalilerin bir araya geldiğinde kendi bayraklarıyla al bayrağı dalgalandırdığını söyledi.

Filistin'de, vatandaşların, İsrail bombardımanı sürerken Gazze'de al bayraklarla yürüdüğünü bizzat gördüğünü aktaran Davutoğlu, "Ey Bahçeli, Ey Kılıçdaroğlu, biz bu al bayrağı, küresel vicdanın bayrağı yapmışız. Biz bu ülkeyi, küresel vicdanın ülkesi yapmışız. Biz bu vatanın üzerindeki her bir vatandaşımızın hakkını, hukukunu korumuş ve o hukuku koruyarak milli iradeyi egemen kılmışız" dedi.

Davutoğlu, İstanbul demenin Türkiye demek olduğunu, 2015 seçimlerinde İstanbul'dan bir gür ses çıkmasını ve bu sesin bütün Türkiye'de yankılanmasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin mazisinin, istikbalinin, istiklalinin yegane sahibi sadece millettir ve  o milletin seçtikleridir' diyerek 2023'e kadar olan yolumuzu aydınlatsın. Hazır mısınız? 2015'te, bütün bir vicdanın sesi olmak üzere AK Parti kadrolarına tekrar emaneti tevdi etmeye hazır mısınız? İstanbul'un her bir semtini, mahallesini dolaşarak, bu aziz şehirden bütün Türkiye'ye milli irade mesajı vermeye hazır mısınız? Bu aziz şehirden bütün dünyaya 'Durun kalabalıklar, artık vicdanın sesi olan Türkiye'nin ayak seslerini duyun' demeye hazır mısınız? Biz de İstanbulumuzun tarihiyle, kadimiyle korumaya, küresel bir geleceğe hazırlamaya kararlıyız. Allah bu yolda sizlerin ve bizlerin yardımcısı olsun.

Sizlerin desteğini bizden hiç eksik etmesin. İstanbulumuzun, tarihin derinliklerinden küresel geleceğe ve ebediyete kadar istiklaliyle payidar eylesin. Bu topraklarda bir daha geçmişte yaşandığı gibi bir işgal İstanbul'da görülmesin. İstanbul nasıl istiklal ordularıyla hür ve aziz olduysa bütün kardeş şehirleri de ebediyen hür ve aziz olsun. Bir gün İstanbul'un izzetini Kudüs de Mescid-i Aksa da yaşayacaktır. Buradan da mesajımız odur. Şu anda TİKA Başkanımız Mescid-i Aksa'da, biraz önce mesajını aldım. Mescid-i Aksa'da eksilen tek bir taşın, yıpranan tek bir sütunun, ne varsa hepsi bizim elimizle tekrar inşa edilecektir, ihya edilecektir. İnşallah hem Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü inşa yolunda üzerimize düşen görevi yapacağız hem de önümüzdeki günlerde toplantıya çağırdığımız Kudüs temas grubu toplantısıyla Birleşmiş Milletler'de ve dünyanın her yerinde bu davayı savunacağız."

Davutoğlu, İstanbul'a hizmet etmenin en büyük onur ve İstanbulluların yanında olmanın en büyük görev olduğunu sözlerine ekledi.

Davutoğlu, metronun vatman koltuğuna geçti

Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yapacağı Aksaray Meydanı'na vatandaşlar x-ray cihazlarından geçirilerek ve aranarak alındı.

Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları olan vatandaşlar, Davutoğlu'nun konuşması sırasında sık sık slogan attı.

Konuşmadan sonra Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattı açılış kurdelesini törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile kesti.

Davutoğlu, daha sonra Aksaray'da metronun vatman koltuğuna geçti. Buradan basın mensuplarına el sallayan Davutoğlu, Yenikapı'ya kadar metroyu kullandı.

Bu sırada Davutoğlu'nun yanına vatman bölümünde bakanlar Elvan ve Güllüce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da bulundu.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksaray-Yenikapı Metro Hattı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement