Akşehir AK Parti'den Bayır-bucak'a Yardım Tırı - Son Dakika
Güncel

Akşehir AK Parti'den Bayır-bucak'a Yardım Tırı

Akşehir AK Parti\'den Bayır-bucak\'a Yardım Tırı

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bayır-Bucak Türkmenleri’ne Yardım Kampanyası” kapsamında yardımlarla doldurulan TIR, yapılan dualarla Bayır-Bucak bölgesine uğurlandı.

26.01.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bayır- Bucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" kapsamında yardımlarla doldurulan TIR, yapılan dualarla Bayır-Bucak bölgesine uğurlandı.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 30 Eylül 2015 ve 26 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenen "Bayır-Bucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" kapsamında gıda, giyim, ev eşyası ve oyuncak gibi ürünlerle hazırlanan yardım TIR'ı Bayırbucak'a yapılan dualarla uğurlandı.

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ KURTULUŞ SAVAŞINDA BİZLERİ UNUTMADI"

Bayır-Bucak'a ulaştırılacak TIR için Nasreddin Hoca Meydanı'nda bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, AK Parti Akşehir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yardım kültürüne sahip bir millet olduğumuza dikkat çekerek, "Allah, yapmış olduğumuz yardımlarımızı Türkmen kardeşlerimize ulaştırsın. AK Parti İlçe Başkanımız başta olmak üzere arkadaşlarımız hayırlı bir çalışma sergilediler. Akşehir Belediyesi olarak bizde yardıma destek sağladık. Bu yardım, Nasreddin Hocamızın torunlarına, Akşehir halkına örnek olur ve bu yardımların devamı gelir diye düşünüyorum. Çünkü Türkmen kardeşlerimiz Kurtuluş Savaşı döneminde bizleri hep destekledi. Kollarından bilezikleri, kulaklarından küpeleri çıkartıp bizim atalarımıza yardım ulaştırmışlar. Bizlerde zor durumlarında onların her zaman destekçisi olmak durumundayız. Şükürler olsun ki, yardımı, iyiliği ve merhameti önemseyen bir kültüre ve örfe sahibiz. Allah yardımlarımızı makbul eylesin. Bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ ARKALARINDA TÜRKİYE'NİN OLDUĞUNU BİLİYOR"

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs'te yaptığı açıklamada, "Genel merkezimiz ve ilçe teşkilatımızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde orada şu anda zulüm altında inleyen Türkmen kardeşlerimize bizler de Akşehir olarak ilçe teşkilatı olarak, kadın ve gençlik kollarımız ile birlikte, bir TIR dolusu malzeme uğurluyoruz. Bu yapılan yardımların Allah katında makbul olmasını temenni ediyorum. 30 Eylül itibari ile Bayır-Bucak bölgesinde Türkmen kardeşlerimizin mücadelesi başladı. Onlar bu mücadelede yola çıkarken, 'Yukarıda Allah, önümüzde Kabe ve arkamızda Türkiye olduğu sürece kimse bize bir şey yapamaz' sözünü söylediler. Biz Akşehir olarak, her görüşten insanımızın desteği ile bu yardım TIR'ını doldurduk ve bu kampanyayı nihayete erdirdik. Rabbimize şükürler olsun. Allah yardımlarımızı kabul eylesin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş'ın ettiği dua ile yardım TIR'ı uğurlandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akşehir AK Parti'den Bayır-bucak'a Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, polis ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement