Akşehir Belediye Başkanı: Afyonkarahisar'a Bağlanmak Cinayet Olur - Son Dakika
Güncel

Akşehir Belediye Başkanı: Afyonkarahisar'a Bağlanmak Cinayet Olur

Akşehir Belediye Başkanı: Afyonkarahisar\'a Bağlanmak Cinayet Olur

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir'in Konya'da kalacağını ve Afyonkarahisar'a bağlanması gibi düşüncelerinin olmadığını söyledi.

25.09.2013 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir'in Konya'da kalacağını ve Afyonkarahisar'a bağlanması gibi düşüncelerinin olmadığını söyledi. Konunun sık sık gündeme getirilmesini doğru bulmadığını ve bunun Akşehir halkını rahatsız ettiğini ifade eden Oğul, şunları söyledi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeniden bir siyasi harita hazırlama taslakları var. Ama bu taslaklar hazırlanırken, oranın halkıyla bir referandum yapılması lazım. Biz Akşehir halkıyla çok sıkı bir iletişimi olan bir belediyeyiz. Her zaman Akşehir halkının bilgilerini alabiliyoruz. Ben de Akşehir halkı gibi, Akşehir'in Afyonkarahisar'a bağlanmasına karşıyım. Akşehir'in, Afyonkarahisar'ın haritası sınırları içerisinde bulunmayı istemiyoruz."

'AKŞEHİR, BÖLGENİN MERKEZİ'

Akşehir'in şu an bölgesinin merkezi konumunda olduğunu kaydeden Oğul, "Yaklaşık 9 ilçeye merkezlik yapmaktadır. Akşehir buradan tek başına koparılıp Afyonkarahisar'a alındığı zaman, bu merkez olma özelliğini kaybeder. Akşehir, Çeltik, Yunak, Tuzlukçu Doğanhisar ve Ilgın bir bütündür, et ve tırnak gibidir. Et ve tırnak gibi olan ilçelerden birini koparıp Afyonkarahisar'a bağlamak cinayet gibi olur." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akşehir Belediye Başkanı: Afyonkarahisar'a Bağlanmak Cinayet Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement