Akşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Akşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Akşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

08.04.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Akşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını Akşehir Belediye Meclisi toplantı Salonunda Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığında yapıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından belediyede bir gelenek haline geldiği için daha önceki Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'un fotoğrafı, Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından meclis toplantı salonundaki panoya asıldı. Başkan Akkaya bu durumun bir gelenek haline geldiğini belirterek, Abdülkadir Oğul'a Akşehir'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Bu meclis, Akşehir'imize en güzel hizmetleri ve yatırımları yapan, en güzel projelere ve yatırımlara karar veren, tarihe adını yazdıran ve hiç unutulmayan bir meclis olsun inşallah. Ben sizlere bu kutlu hizmet yolculuğumuzda, Akşehir'e hizmet yolculuğunda başarılar diliyorum. Uyum içerisinde, güzel bir kenetlenmeyle güzel projeleri Akşehir halkımızla buluşturmak üzere bu meclisimiz vesile olsun inşallah" diye konuştu.

Toplantı, Meclis'in en genç meclis üyeleri olan Mevlüt Karayiğen ile Güner Toka'nın geçici divan katipliğinde başlayarak gündem gereği ilk olarak birinci ve ikinci başkan vekili seçimi yapıldı. 1. Başkan Vekilliğine Mustafa Zeybek, 2. Başkan Vekilliğine Ali Gürdal seçildi. Meclis Divan Katipliğine ise Özgür Kaçar ve Ahmet Duman seçilirken, Yedek Divan Katipliğine Yüksel Erkan ve Ramazan Karakoyun seçildi. Encümen üyeliğine Yusuf İzzettin Yayla ile Asuman Çörekçi Haydanlı seçilirken, Komisyon üyeliklerinin 4 kişiden oluşması oy çokluğu ile kabul edildi.

Denetim Komisyonu üyeliklerine Özgür Kaçar, Kudret Aslım, Mevlüt Karayiğen, Mustafa Kanyılmaz, İmar Komisyonu Üyeliklerine Yusuf İzzettin Yayla, Asuman Çörekçi Haydanlı, Taner Somuncu, Güner Toka, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliklerine Ahmet Yıldız, Hakan Renkoğlu, Ahmet Ötgün, Hakan Yakut, Konya Belediyeler Birliği Meclis Üyeliğine Yüksel Erkan, Yedek Üyeliğe Türkan Pınar Çiğdem

Akşehir ve Eber, Gölleri Çevre Koruma Birliği Meclis Üyeliğine Mahmut Gürlek, Yedek Üyeliğe Hakan Renkoğlu, Tarihi Kentler Birliği Üyeliğine Türkan Pınar Çiğdem, Yedek Üyeliğe Mahmut Gürlek seçildi.

Meclisin tatil ayı olarak oy birliği ile Temmuz ayı belirlenirken, Belediye Meclis Toplantı günleri de eskiden olduğu gibi her ayın ilk haftası Pazartesi günü olarak belirlendi. Ayrıca Belediye Meclis Üyeleri huzur hakları da brüt 80 TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Yapılan seçimlerin ardından diğer gündem maddelerinin görüşmelerine geçilen meclis toplantısı sonunda, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi'nin mali bilançosu ve borçları konusunda meclis üyelerine bilgiler verdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement