Akşehir Belediyesi'nden Şehit Ailelerine ve Gazilere Destek - Son Dakika
Yerel

Akşehir Belediyesi'nden Şehit Ailelerine ve Gazilere Destek

Akşehir Belediyesi\'nden Şehit Ailelerine ve Gazilere Destek

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan “15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası” na destek verdi.

10.08.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası" na destek verdi.

Akşehir Belediyesi'ndeki tüm memur, işçi, taşeron işçilerin de destekleriyle toplanan para, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri refakatinde Akşehir'deki bir bankanın şubesine götürülerek destek hesabına yatırıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı konuşmada, "Bugün Akşehir Belediyesi personeli olarak, 15 Temmuz darbe girişiminde canlarını hiçe sayarak, memleketlerinin bağımsızlığı, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz için Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyaya destek vermek üzere buraya geldik. Akşehir Belediyemizin bütün yönetici, memur, işçi personeli ile beraber topladığımız yardımlarımızı açılan hesaba yatırdık. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. 240 civarı şehit verdik, Allah onlardan razı olsun. Bugün burada rahatça bankaya gelip, bu yardımı yapabiliyorsak, tüm bu faaliyetler yine normal şekilde devam ediyorsa, o şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Allah onlardan razı olsun ve gani gani rahmet eylesin. 2 bin civarında da gazimiz var, onlara da Cenab-ı Hak'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Çanakkale Zaferi'nde, Türk Milleti'nin eşi görülmemiş bir destan yazdığına vurgu yapan Başkan Akkaya, "15 Temmuz'da Çanakkale ruhu tekrar tecelli etti ve art niyetli hainlere memleketimiz teslim edilmedi. Memleketimiz büyük bir felaketten döndü, Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bu olayları; birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile kılsın ki arttı, tüm milletimiz kenetlendi. Akşehir'de biz nöbet tutmakla yetindik, esas bu işin cefasını İstanbul, Ankara'daki kardeşlerimiz, aziz milletimizin üyeleri, şanlı Türk Ordusu ve Şanlı Türk Polisi çekti. Burada da aynı şeyler olsa, ben inanıyorum ki bütün Akşehirli hemşehrilerimiz, Nasreddin Hocamızın torunları da aynı şekilde kendilerini tankın önüne atmaktan çekinmeyecek, adeta uçuşan mermilere meydan okuyacak ve vatanını korumak için canını teslim etmekten, şehit olmaktan kaçınmayacaktı. Çünkü bu bizim inancımızda var, kanımızda, geleneğimizde var. Allah tüm milletimizden razı olsun, ferasetli yöneticilerimizi başımızdan eksik etmesin. Başta Cumhurbaşkanımız ki; bu olayın başarıyla bastırılmasında Cenabı Allah'ın tecelli ettiği birçok olaylar ve birçok isimsiz kahramanlar var. Bunlardan biri de o ferasetli Cumhurbaşkanımız. Bu olayları görüp, kendisini emniyetli bir yere almak yerine, bizzat olaylara müdahale ederek, halkımızı meydanlara davet ederek, hep birlikte bir halk hareketiyle bu olayları önledi. Bu her yiğidin yapabileceği bir iş değil, gerçek bir ferasetli yöneticinin yapabileceği bir işti. Başta Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz olmak üzere bütün muhalefet parti liderlerini de kutluyorum. Allah onlardan razı olsun, onları başımızdan eksik etmesin. Yaptığımız bu yardımımızın da Şehit ve Gazi ailelerimize bir nebze olsun katkısı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Belediyesi'nden Şehit Ailelerine ve Gazilere Destek - Son Dakika


Advertisement