Akşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni ile Son Buldu - Son Dakika
Yerel

Akşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni ile Son Buldu

Akşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni ile Son Buldu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından İlçe Müftülüğünün de katkısıyla düzenlenen AKMEK Yaz Spor Okulları, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

22.08.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından İlçe Müftülüğünün de katkısıyla düzenlenen AKMEK Yaz Spor Okulları, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Akşehir Belediyesi tarafından ilçedeki çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla açılan Yaz Spor Okulları yapılan kapanış töreniyle son buldu. Bu yıl İlçe Müftülüğünün katkılarıyla kurslara katılan öğrencilere yüzme, basketbol ve futbol dallarında spor eğitiminin yanı sıra dini bilgiler de verildi. Akşehir Belediyesi Aqua Park tesislerinde yapılan kapanış törenine Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, Akşehir Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Akşehir İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanı, kurslara katılan öğrenciler ile velileri katıldı.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, bu yıl kurslarda ilk kez din eğitimi de verildiğine vurgu yaparak, "Her sene spor kursları oluyor ve çocuklarımız bu kurslara katılarak spor yapıyorlar. Güzel dinimiz her şeyin güzelini seçtiği gibi spora da çok önem veriyor. Dinimiz vücut sağlığına, düşünce yapısına ve spora önem veriyor. Özellikle de Peygamber Efendimiz yüzmeyi benimsemiş, tavsiye buyurmuşlardır. Onun için yüzmeyi ve diğer spor dallarını da çocuklarımıza öğretmek dinimizin istediği şeylerdendir. Ama bunun kurallarına ve edebine uygun bir şekilde yapılması istenmektedir. Bu sene spor eğitiminin yanı sıra çocuklarımıza dini bilgiler de hocalarımız tarafından verildi. İnşallah faydalı olmuştur. Ben bu yıl, bu eğitimlere vesile olan başta Belediye Başkanımız olmak üzere katkısı olan ve katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de, öğrencilerin yaz tatilini Yaz Spor Okulları sayesinde hem bedensel hem de manevi olarak eğitimle geçirdiklerini belirterek, "İlk çağlardan beri insanlar bedensel eğitime önem vermişlerdir. Bu önemli bir konu ve Belediye Başkanımıza çocuklarımızı böyle güzel bir eğitimle buluşturduğu için teşekkür ederim" diye konuştu.

"YAZ SPOR OKULLARI ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DEVAM EDECEK"

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, Akşehir Belediyesi tarafından açılan Yaz Spor Okullarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirterek " Çocuklarımıza spor yaptırırken beraberinde dini eğitim almalarını da sağlayacağız. Yaz Spor Okullarımızda yüzmede 60, futbolda 120, Basketbolda 55 olmak üzere toplam 3 dalda 235 çocuğumuz spor yaparak eğitim aldı. Ben çocuklarımıza bu üç spor dalında eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yine çocuklarımızın din eğitimi almasını sağlayan hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Biz bundan sonra Türk Gençliği olarak, hem sporda, hem kültürde, hem din eğitiminde yani her alanda kendimizi göstereceğiz, kendimize güveneceğiz ve geleceğimize umutla bakacağız. Çünkü bizim geçmişten aldığımız çok büyük dersler var. Ecdadımız bütün dünyanın huzurunu sağlamayı görev ve vuslat edinmiş. Bizler Selçuklunun, Osmanlının torunlarıyız. İnşallah onlara yaraşır şekilde gençler olmaya; sadece ülkemize, memleketimize, ilçemize, ilimize değil bütün dünyaya faydalı olmaya, örnek olmaya çalışacağız ve örnek insan olmaya gayret edeceğiz. Bu programlar da bu büyük hedeflerin bir parçası. Bu programlarımız da inşallah artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Başkan Akkaya, Yaz Spor Okullarındaki spor ve din eğitimleri ve taşıma servisleri için hiçbir ücret alınmadığını, veliler için de talep olursa önümüzdeki dönem program yapılabileceğini söyledi.

VELİLERDEN BAŞKAN AKKAYA'YA TEŞEKKÜR

Yapılan konuşmaların ardından spor ve din eğitimi veren hocalar tarafından yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verilerek, yüzme ve futbol dallarında kurs gören çocuklar tarafından gösteriler sunuldu. Ayrıca din eğitimi alan küçük bir öğrenci de Kuran-ı Kerim okudu. Programın sonunda katılımcılara Akşehir Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar sunuldu.

Yaz Spor Okullarından çok memnun kaldığını söyleyen bazı veliler program sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya Yaz Spor Okulları için teşekkür etti. Özellikle Söke'den Akşehir'deki yakınlarının yanına ziyarete gelen bir veli, çocuklarını Akşehir'deki yaz spor okullarına gönderdiğini, Söke'de böyle bir imkan bulunmadığı belirterek, verilen spor ve din eğitimi için Başkan Akkaya'ya teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni ile Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement