Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşmaya Devam Ediyor

Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşmaya Devam Ediyor

Konya’nın Akşehir ilçesinde başlatılan “Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor” projesine devam kararı alındı.

25.10.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinde başlatılan "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesine devam kararı alındı.

Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir İlçe Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Eğitim Center Yayınevi işbirliğiyle geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde başlatılan "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" isimli projenin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da devam etmesi kararlaştırıldı. "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesinin bu yılki dönem açılış programı, 27 Ekim 2015 Salı günü gerçekleştirilecek. Türkiye'ye örnek bir proje çatısı altında yaşam boyu okuma alışkanlığı sağlamak ve katılımcı hedef kitlesinin kitap okuma oranını yükseltmenin amaçlandığı proje ile ilçe genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine düzenli okuma alışkanlığı kazandırmak, "Kitap Kumbaram" adlı etkinlik sayesinde ise, ilkokul öğrencilerine tutumlu olma alışkanlığını aşılamak, ebeveynlerin de dahil olduğu kitap okuma etkinlikleriyle "ailece vakit geçirme" canlandırmak, okullarda yazar-öğrenci buluşmaları organize ederek okuma-yazma sempatisi oluşturmak hedefleniyor.

2015-2016 eğitim-öğretim dönem için devam kararı alınan projede ilkokul, ortaokul ve liseler arasında "Ödüllü Kitap Okuma Yarışması", "Kitap Kumbarası" ve "Akşehir Kitap Günleri" adı altındaki kitap fuarları ile Akşehir'e her hafta bir yazarın gelmesi sağlanarak okullarda öğrencilerle buluşturulacak. Proje kapsamındaki Kitap Okuma Yarışması'nda dönem sonunda dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, minibook, tablet bilgisayar ve Zeka Oyunları Seti armağan edilecek.

27 Ekim 2015 Salı günü saat 14.00'de Akşehir Kültür Merkezi'nde 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi açılış programı düzenlenecek. Açılış programına Erdal Demirkıran ile Sinan Yağmur gibi yazarlar katılacak. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje ile Akşehir'de bir milyon kitabın okunması hedeflenirken, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlatılan projede Akşehir'de iki yüz bin kitabın okunması sağlanmıştı.

Proje ile ilgili bilgiler ve gelişmeler www.aksehirbirmilyonkitabakosuyor.com ile www.aksehirokuyor.com internet sitelerinden ve sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'taki "Akşehir Okuyor" adlı topluluk sayfasından takip edilebilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement