Akşehir'de Jeotermal Su Sevinci - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de Jeotermal Su Sevinci

Akşehir\'de Jeotermal Su Sevinci

Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Gözpınarı köyü yakınlarında MTA tarafından bulunan jeotermal sıcak su ile ilgili bir program düzenlendi.

27.01.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Gözpınarı köyü yakınlarında MTA tarafından bulunan jeotermal sıcak su ile ilgili bir program düzenlendi.

Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye başkanı Abdülkadir Oğul, bazı daire ve kurum müdürleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ilk olarak konuşan MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, MTA'nın Türkiye genelindeki çalışmalarından ve Konya bölgesindeki yaptığı araştırmalardan bahsederek Akşehir'deki suyun Konya bölgesinin en sıcak suyu olduğunu söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, MTA'nın Akşehir civarında yaptığı çalışmalar sonucunda böyle güzel bir suyun Gözpınarı'nda bulunduğunu söyledi. Baloğlu, MTA'nın 2002 yılına kadar Türkiye genelinde yapılan sondaj sayısı kadar 2002 yılından sonra Konya'da sondaj yaptığını belirterek, "Akşehir'de bölgemizin en sıcak suyu, yani taban sıcaklığı 104, çıkış sıcaklığı 63 derece olan bir sıcak su bulundu. Bu su 4 bin yataklı bir otelin kapasitesini karşılayabilecek düzeyde. Aynı zamanda 17 bin metrekarelik bir serayı idame ettirecek sıcaklığı sağlayabilecek bu suyun ben Akşehir'e kapasite anlamında ileride çok faydalar getireceğine inanıyorum. Artık Ankara ve Konya termal sıcak su için Akşehir'e gelecek" şeklinde konuştu.

Akşehir'e müjde de veren Baloğlu, "Yunak Akşehir arasındaki karayolunun Tuzlukçu'ya kadar olan kısmının bu yıl ihalesinin yapılarak çalışmalarının başlayacağını ve bölünmüş duble yolun hizmete gireceğini söyledi. Yeni yapılan Akşehir Devlet Hastanesi'nin de bittiğini ve geçici kabul çalışmalarının sona ermek üzere olduğunu aktaran Baloğlu, "İnşallah önümüzdeki hafta yeni hastanemizin Emar cihazı yerleştirilecek ve Şubat'ın ilk haftasında Akşehir Devlet Hastanesi yeni binasında Emar cihazımız hizmete girecek. Yine Akşehir Devlet Hastanemizin yeni binası da en geç Nisan başında Akşehirli hemşehrilerimizin ve bölgedeki vatandaşlarımızın hizmetine girecek" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, jeotermal sıcak suyun bulunmasının çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek, "Bu suyun analizi ve araştırması yapıldığında, şehrimize ülkemize ne gibi kaynaklar yaratacağını hepimiz inşallah göreceğiz. 2002'de sizlerin desteği ile iktidar olduk. Alnımız açık. Bu şehrin bütün devlet yatırımlarını yeniledik. Hapishanesi, hastanesi, okulları, hükümet konağı, 2 tane yüksekokul, duble yolları gibi. Allah"a bin şükür, Cumhuriyet tarihinin bu bölgeye yapılan yatırımının iki katını, üç katını biz 10-11 yılda getirdik" dedi.

Konya Valisi Muammer Erol da, Akşehir'de bulunan suyun bölge için önemine dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ve okunan dua ile kurban kesiminin ardından törene katılan protokol tarafından jeotermal su kuyusunun girişindeki kurdele kesilerek su vanası açıldı. Sıcak su kuyudan büyük bir hızla fışkırırken törene katılan vatandaşlarda bu görüntüyü coşkuyla alkışladı. Açılışa katılan vatandaşlar akan sıcak suda ellerini ve yüzlerini yıkaması ilginç görüntüler oluşturdu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de Jeotermal Su Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement