Geyiği Görünce Şok Oldu - Son Dakika
Güncel

Geyiği Görünce Şok Oldu

Geyiği Görünce Şok Oldu

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir evin bahçe çitlerindeki dikenli tellere takılarak yaralanan kızıl geyik, belediye ekiplerince iğneli tabanca ile uyuşturularak yakalandı.

24.04.2015 15:17  Güncelleme: 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşehir'in Alanyurt Mahallesi'nde Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu yakınlarında, emekli 60 yaşındaki Muzaffer Çetin'in evinin bahçesine dikenli çitten atlayarak giren kızıl geyik yaralandı.

EVİN ÖNÜNDEN AYRILMADI

Yaranın etkisiyle uzaklaşamayan ve evin önünde bekleyen kızıl geyik, sabah saatlerinde ev sahibi Muzaffer Çetin tarafından fark edildi. Çetin, jandarmaya haber verdi. Jandarma da Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne durumu bildirdi.

DİKENLERE TAKILARAK YARALANDI

Yapılan incelemede, dişi geyiğin gece dikenli telleri fark edemediği için takılarak yaralandığı tespit edildi. Belediye ekipleri, iğneli tabancayla ateş edip geyiği uyuşturdu. Ancak bir süre kaçan geyik, vatandaşların da yardımıyla boş bir arsada yakalandı. Geyik daha sonra Konya'daki hayvanat bahçesine götürülmek üzere Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

"GEYİĞİ GÖRÜNCE ŞOK OLDUM"

Muzaffer Çetin, "Sabah perdeyi açıp evin önünde geyiği görünce şok oldum. Hemen Jandarmayı arayıp haber verdim." dedi.

60 BİN LİRA PARA CEZASI

Afyonkarahisar'da kızıl geyiklerin etleri için avlandığını hatırlatan Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, bu hayvanları öldürenlere 60 bin lira para cezası uygulandığını belirterek avcıları ve vatandaşları uyardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geyiği Görünce Şok Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement