Akşehir'de Trafolara Nasreddin Hoca Fıkraları - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de Trafolara Nasreddin Hoca Fıkraları

Akşehir\'de Trafolara Nasreddin Hoca Fıkraları

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehir merkezindeki elektrik trafolarını Nasreddin Hoca’nın fıkralarını konu alan resimlerle donattı.

24.09.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehir merkezindeki elektrik trafolarını Nasreddin Hoca'nın fıkralarını konu alan resimlerle donattı. Akşehirli resim öğretmeni-ressam Aynur Yavuz tarafından çizilen resimler, trafoların bulunduğu alanlarda yaşayan vatandaşların da büyük beğenisini topladı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, trafolara çizilen fıkra temalı resimler sayesinde trafo duvarlarını ve çevreyi güzelleştirerek uygunsuz görüntülerin örtüldüğüne dikkat çekerek, "Nasreddin Hoca'mızın fıkralarını konu alan bu resimler sayesinde içinde yaşadığımız beton yapılara farklı bir görünüm kazandırmanın yanısıra; Hocamızın o çok bilinen ve her biri ders vererek bize gülerken düşünmeyi öğreten fıkralarını şehrimize gelen misafirlerimize ve vatandaşlarımıza bir kere daha hatırlatmayı hedefledik" dedi.

Akşehir Belediyesi tarafından ayrıca Akşehir'deki bazı önemli cadde ve sokaklardaki aydınlatma direklerine de yol boyunca Nasreddin Hoca figürlü led ışık döşendi. Başkan Akkaya, "Nasreddin Hoca figürlü led ışıklar sayesinde, şehrimizi gece de ziyaret eden misafirlerimize bu şehrin Nasreddin Hoca'nın şehri olduğunu daha da pekiştirmeyi ve Akşehir'imize estetik bir görünüm kazandırmayı amaçladık" şeklinde konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ilçe genelindeki trafo ve aydınlatma direklerinde fıkra temalı resim ve Nasreddin Hoca figürlü led ışık çalışmalarının zaman içerisinde devam edeceğini söyledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de Trafolara Nasreddin Hoca Fıkraları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement