Akşehir'de Yeşilay'dan Sağlık Olsun Standı - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de Yeşilay'dan Sağlık Olsun Standı

Akşehir\'de Yeşilay\'dan Sağlık Olsun Standı

Yeşilay Akşehir Temsilciliği Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi önünde “Sağlık olsun standı” açtı.

07.04.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay Akşehir Temsilciliği Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi önünde "Sağlık olsun standı" açtı.

Batı Cephesi Karargahı Müzesi önünde açılan "Sağlık olsun standının" açılışına Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Yeşilay Akşehir İlçe Temsilcisi Faruk Başoğlu, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Stant açılışında bir konuşma yapan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, 18 yaşından küçüklere sigara ve alkol satış yapan iş yeri işletmecilerine tepki göstererek, "Toplumumuza gerçekten insanımıza zarar veren başta sigara alkol gibi ve diğer bağımlılık türlerinde uzaklaşmak, toplumu korumak, çocukları gençleri korumak özellikle bu noktada sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıkların insan sağlığına olduğu kadar topluma, toplumun huzuruna, toplumun mutluluğuna da zararlarını hep birlikte görüyoruz. İnsan sağlığına zararları şu an değinmeyeceğim ama bir defa alkolün verdiği zarara baktığımızda asayişe, şiddete, cinsel istismara kadar çok geniş bir yelpazede suçla karşımıza çıkıyor ve bundan dolayı bununla mücadele etmek gerekiyor. Bunu söylerken özellikle gençlerimiz ve çocuklarımızı bilinçlendirirken ben yetişkinleri şu mesajı vermek istiyorum" dedi.

Kaymakam Sezgin, "Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim de öğrencilerimizin sigara kullanma alışkanlığını sorduğumda bir okulumuz da neredeyse yüzde 50 çocuğumuzun sigarayla tanıştığını sigara kullandığını bana beyan ettiler. Bu çocuklarımızın yaşları 18 yaşının altındaydı ve tütün mamullerinin zararlarının önlemesi hakkındaki kanuna göre de 18 yaşının altındaki gençlere ve çocuklara sigara satışı yasak. Satışı yapanlar hakkında da 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ve ruhsatın iptali gibi müeyyideleri var. Bazı okullarda oranlara baktığımızda böyle bir sayı varsa o zaman durup düşünmek lazım. Bu şehirdeki esnaf 18 yaşın altındaki çocuklarımıza zehir satıyor ve bunu niye yapıyor para kazanma hırsından yapıyor. Kimse babası istiyor veya çocuğun yaşını anlamamıştır diyemez. Onun için önce yetişkinlerin sigaradan alkolden daha önemlisi ticaretteki bu ahlaksızlığa ve bu sorumsuzluğa karşı artık kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerekiyor. Bunu söylerken namuslu dürüst esnaflarımızı kastetmiyorum. Ama bu memlekette bizim çocuklarımıza utanmadan sıkılmadan sigara ve alkol satan insanları kast ediyorum. Bu insanlara da karşı ciddi anlamda da mücadele yapılması gerektiğini düşünüyorum. Akşehir Kaymakamlığı olarak Akşehir Belediyesi olarak ve bütün sivil toplum kuruluşları olarak bu esnafımızın bu sorumsuz hareket eden esnafımızın karşısında olacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da yaptığı konuşmada, "Sigara ve alkolün zararlarını anlatmak amacıyla bu standı açan Yeşilay Başkanımızı tebrik ediyorum. Bağımlılık yapan maddeleri kullanmayın ve kullanmayalım diyorum. Kullananlara da bir an önce bırakmalarını ve kullanırken de çevreyi kirletmemek adına ambalajları yere atmamalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Batı Cephesi Karargahı önünde açılan Her türlü bağımlılıktan uzak dur; hayatında Sağlık Olsun standının açılışını Akşehir protokolü gerçekleştirdi. Açılışı yapıldıktan sonra protokol ve açılışa katılanlar stantları gezdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de Yeşilay'dan Sağlık Olsun Standı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement