Akşehir'deki Tarihi Camileri Konya Büyükşehir Belediyesi Restore Edecek - Son Dakika
Yerel

Akşehir'deki Tarihi Camileri Konya Büyükşehir Belediyesi Restore Edecek

Akşehir\'deki Tarihi Camileri Konya Büyükşehir Belediyesi Restore Edecek

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ilçede birçok tarihi caminin bulunduğunu belirterek, İplikçi Cami, Hasan Paşa İmaret Cami ve Tahtakale Cami’nin restorasyon çalışmalarının Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi.

16.03.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ilçede birçok tarihi caminin bulunduğunu belirterek, İplikçi Cami, Hasan Paşa İmaret Cami ve Tahtakale Cami'nin restorasyon çalışmalarının Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Akşehir'deki Selçuklular döneminden kalma Ulucami, Ayasofya, Güdük Minare, Kileci, Hacı Hamza, Taş Medrese, Ferruh Şah, Kızılca Mescitleri ile Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi restorasyonu tamamlandı. İplikçi Cami, Hasan Paşa İmaret Cami ve Arasta'daki Tahtakale Cami'nin restorasyon projeler hazır. Bu 3 caminin restorasyonunu Konya Büyükşehir Belediyesi yapacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi bu 3 caminin restorasyonu için kararını aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararı doğrultusunda Konya Büyükşehir Belediyesi Vakıflar Genel Müdürlüğü ile protokol yaparak bu camilerin restorasyon ihalesine çıkılacak" dedi.

Başkan Oğul, bu 3 caminin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek bu güzel tarihi ibadethanelerin korunmasının ve bakımının sağlanacağını söyledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'deki Tarihi Camileri Konya Büyükşehir Belediyesi Restore Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement