Akşehir Gazi Pazarı Hizmette - Son Dakika
Yerel

Akşehir Gazi Pazarı Hizmette

Akşehir Gazi Pazarı Hizmette

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’ne yaptırılan “Gazi Pazarı” yenilenen haliyle hizmet vermeye başladı.

17.03.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi'ne yaptırılan "Gazi Pazarı" yenilenen haliyle hizmet vermeye başladı.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Gazi Pazarı" projesinin Akşehir Belediyesi'nce hazırlanıp hayata geçirildiğini belirterek, "Pazarın çatısın ışık alması, soğuk ve sıcağı geçirmemesi gerekiyordu. Ülkemizdeki kapalı pazarlar incelenip, pazarcı esnafları ile istişare edildikten sonra bu projede karar kılındı. Gazi Pazarı'nın çatısı, hammaddesi cam lifi ve polyester olan mebran ile kaplandı. Yeni yapılan stadyumların kapalı bölümlerinde de aynı malzeme kullanılmaktadır. Bu malzeme çadır olmayıp, çok dayanıklı, sıcağı ve soğuğu geçirmeyen bir malzemedir" dedi.

Pazardaki balıkçılar içinde kapalı ve içi fayansla kaplı işyerleri düşünülerek balıkçıların pazarı kirletmelerinin önlendiğini söyleyen Başkan Oğul, "Gazi Pazarı'ndan sonra Perşembe Pazarı'nın, Boğa Damı içinde yeri ayrılan Altunkalem Pazarı'nın ve Salı Pazarı'nın üstlerinin kapatılması proje çalışmaları da sürdürülmektedir. Kapalı pazarlar aynı zamanda spor salonu, düğün, nişan, toplantı, iftar ve hacı yemekleri içinde kullanılabilecektir" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Gazi Pazarı Hizmette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement