Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı Bir Hayaline Daha Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı Bir Hayaline Daha Kavuşuyor

Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı Bir Hayaline Daha Kavuşuyor

Konya’nın Akşehir ilçesi, doğal gaz dağıtım şebekesinin ilgili mevzuata uygun olarak planlanması, projelendirilmesi, inşası, işletilmesi, bakımı, genişletilmesi ve bu şebeke ile doğal gazın abone ve serbest tüketicilere teslim edilmek üzere nakdi ve perakende satışı ile müşteri hizmetlerini yerine getirmesi faaliyetleri için lisans verilen ENERYA şirketi yetkilileri ile BOTAŞ yetkilileri Adsız Mahallesi’ndeki Doğal gaz Ana İletim Noktasında incelemelerde bulundu.

20.10.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesi, doğal gaz dağıtım şebekesinin ilgili mevzuata uygun olarak planlanması, projelendirilmesi, inşası, işletilmesi, bakımı, genişletilmesi ve bu şebeke ile doğal gazın abone ve serbest tüketicilere teslim edilmek üzere nakdi ve perakende satışı ile müşteri hizmetlerini yerine getirmesi faaliyetleri için lisans verilen ENERYA şirketi yetkilileri ile BOTAŞ yetkilileri Adsız Mahallesi'ndeki Doğal gaz Ana İletim Noktasında incelemelerde bulundu.

İncelemelere, AK Parti Konya Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs de eşlik ettiler. BOTAŞ Konya Şube Müdürü Fatih Sedir, Başmühendis Mustafa Sakallı ile ENERYA yetkilileri, alanda incelemelerde bulundu. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, yapılan incelemelerin ardından Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı'nın bir hayaline daha kavuştuğunun altını çizerek, "BOTAŞ ve ENERYA firmamızın yetkilileri ile kısa bir süre önce dağıtımını yüklendikleri Akşehir, Ilgın, Kadınhanı doğal gaz dağıtımı için gerekli incelemeler de bulunmak üzere doğal gazımızın bulunduğu pig istasyonundayız. Tabi hem Akşehir'imizde, hem Ilgın'ımızda, hem de Kadınhanı'mızda bu çalışmalar eş güdümlü ve birbirine paralel olarak devam ediyor. İnşallah şartlar oluştuktan sonraki en büyük problem bir dağıtım firmasının bu bölgenin doğal gaz dağıtımı için lisans alması ve bunu yüklenmesiydi. Bu problem çözüldü ve şimdi firmamız çok hızlı bir şekilde projelendirilmeleri tamamladı. Bu aktarma, basınç ölçüm ve düzenleme istasyonlarıyla birlikte inşallah kısa bir süre içerisinde birbirine paralel olarak hem Akşehir'imize, hem Ilgın'ımıza, hem de Kadınhanı'mıza doğal gazı iletmiş, doğal gazı şehirlerimizle buluşturmuş olacağız. Ben hem BOTAŞ yetkililerine, hem de ENERYA firmamızın yetkililerine teşekkür ediyorum. Tabi şunu da gözden kaçırmamak lazım, 71 ilimizde doğal gaz var. AK Parti iktidara geldiğinde sadece 4 ya da 5 ilimizde doğal gaz vardı. Bu daha güvenli kullanabilir, çevreyi kirletmeyen enerji kaynağı ile ülkemizi buluşturduğu için özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, bütün Enerji Bakanlığı yetkililerine ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı Bir Hayaline Daha Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement