Akşehir'in Yüzü Turizmle Güldü - Son Dakika
Güncel

Akşehir'in Yüzü Turizmle Güldü

Akşehir\'in Yüzü Turizmle Güldü

Akşehir'de "Akşehir'in Yüzü Turizmle Gülüyor" projesi adı altında yürütülen çalışmalar ilk meyvesini verdi.

07.04.2015 10:00  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm profesyonelleri için düzenlenen info gezinin ardından ilk turist kafilesi ilçeye ulaştı.

Tempo Tur tarafından organize edilen gezide, turistler bakir kalmış eski Akşehir sokaklarında tarihi dokuya dokunmanın tadını çıkardı. Nasreddin Hoca'nın türbesinin önünde Karakaçan'a ters binmiş şekilde Nasreddin Hoca ile karşılanan turistler, bol bol fotoğraf çekerek bu anı  ölümsüzleştirdi.

Daha sonra Nasrettin Hoca'nın türbesini ziyaret eden turistler, Nasreddin Hoca'nın fıkra canlandırmalarının yer aldığı park, Hasan Paşa İmaret Camii, Akşehir Evi, Batı Cephesi Karargahı, Kültür Bakanlığına kayıtlı 3 müzeden biri olan Nasreddin Hoca Etnografya Müzesi, Seyid Mahmut Hayrani Türbesi, Ferruh Şah Mescidi,Ermeni Kilisesi, tarihi Ermeni ve Rum evleri gibi turistik mekanları gezdi. Yöresel Akşehir yemeklerinin de tadını çıkartan turistler ilçeden mutlu bir şekilde ayrıldı.

Akşehir'de turizme gönül vermiş herkese teşekkür eden Tempo Tur Rehberi Fatih Müderrisoğlu" Akşehir'e yaptığımız bu gezi son anda kararlaştırılmış tadımlık bir geziydi. Bundan sonraki gezilerimiz en az 1 gün yatılı olarak gerçekleştirilecek, kentinize getirdiğimiz misafirlerin memnuniyeti bizim memnuniyetimizdir, bunun  için turlarımızı sık sık Akşehir üzerinden planlayacağız" dedi.

Kısa bir süre önce bir info gezi kapsamında Akşehir'e davet edilen seyahat acentelerinin yetkilileri ilçeye tur düzenleyeceklerini belirtmişti. Tempo Tur tarafından yapılan ilk turun ardından önümüzdeki günlerde de bazı seyahat acentelerinin ilçeye turlar düzenlemesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akşehir'in Yüzü Turizmle Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement