Akşehir Onur Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Akşehir Onur Günü'nü Kutladı

Akşehir Onur Günü\'nü Kutladı

Milli Mücadelede Batı Cephesi Karargahı göreviyle çok önemli bir rol üstlenen Konya’nın Akşehir ilçesinde, taarruz hazırlıklarının sona ererek, karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen “Akşehir Onur Günü” etkinlikleri bu yıl da coşkuyla kutlandı.

24.08.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadelede Batı Cephesi Karargahı göreviyle çok önemli bir rol üstlenen Konya'nın Akşehir ilçesinde, taarruz hazırlıklarının sona ererek, karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen "Akşehir Onur Günü" etkinlikleri bu yıl da coşkuyla kutlandı.

24 Ağustos Akşehir Onur Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Buradaki törene Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, 31.İkmal Merkezi ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, daire ve kurum müdür ve amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında kutlama komitesi adına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Akkaya, Akşehir'in Kurtuluş Savaşında çok önemli bir rol üstlendiğinin altını çizerek, "Tarih boyunca çok önemli bir yerleşim merkezi olan Akşehir, Milli Mücadele döneminde de, zafere giden yolda jeopolitik konumu, ekonomik gücü, işgücü kaynağı ve demiryolu hattı üzerinde bulunması nedeniyle etkin bir misyon üstlenmiştir. 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yaparak, bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasında hayati bir rol oynamıştır. Elbette, İstiklal Savaşı'nın 1922 yılı Eylül ayında zaferle sonuçlanarak milletimizin kaybetmekte olduğu istiklalini yeniden kazanmış olmasında, cephe karargahı olarak Akşehir'in seçilmesindeki isabetin yanında Akşehir halkının ordusuna, dolayısıyla da Türk İstiklaline bütün varlığıyla inanmış olmalarının çok büyük etkisi bulunmaktadır. Ayrıca, Akşehirliler vatan savunmasında da kanları, canları ve mallarıyla seferber olmuşlar, askere her tür desteği sağlayarak cephe gerisinin kahramanları olarak tarihteki yerini almışlardır" dedi.

Başkan Akkaya'nın konuşmasının ardından törene katılan protokol ve katılımcılar mehter grubu eşliğinde Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi'ne gitti. Yürüyüşteki atlılar ve Kurtuluş Savaşı'nda cepheye mermi taşıyan kağnıların temsil edildiği gösteriler renkli görüntüler oluşturdu. Batı Cephesi Karargahı Müzesi'ni ziyaret eden heyete, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından Batı Cephesi Karargahı Müzesi hakkında bilgiler sunuldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Onur Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement