Akseki Ağustos Ayını Şenliklerle Geçirecek - Son Dakika
Yerel

Akseki Ağustos Ayını Şenliklerle Geçirecek

Akseki Ağustos Ayını Şenliklerle Geçirecek

Akseki'nin birçok mahallesinde ağustos ayında çeşitli festivaller düzenlenecek.

24.07.2014 09:46  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 10. Akseki Yaz Festivali, 2 Ağustos'ta yapılacak. Festival kapsamında Akseki Stadı'nda Hasan Yılmaz ve yerel sanatçılar konserler verecek. Festival kapsamında halk oyunları ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.

Ceceler Mahallesi'nde Kervan Günü etkinliği bu yıl 1 Ağustos'ta başlayacak ve üç gün sürecek. Kervan Günü'nde büyük illerde yaşayan hemşehriler özlem giderecek. Kervan Günü'nde tarihi gelin alma ve düğün alayı da canlandırılacak.

Akşahap Mahallesi'nde Dayanışma Günü, 2 ve 3 Ağustos'ta gerçekleşecek. İki gün sürecek şenlikte yöresel oyunlar sunulacak ve katılan misafirlere geleneksel yemekler ikram edilecek.



Çimi Yaylası Arıcılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği'nin organize ettiği 14. Çimi Yaylası Şenlikleri, 3 Ağustos'ta düzenlenecek. Bin 900 rakımlı Kuyu mevkisindeki şenlikte mevlit okutulacak, tulukta ayran yayma geleneği canlandırılacak. Mehteran takımının gösteriler sunacağı şenlikte misafirlere kazanlarda pişirilen yöresel yemekler ikram edilecek.

Cevizli beldesinde ise 7-9 Ağustos tarihlerinde 45. Ayran Festivali yapılacak. Festivalde konserler, halk koşusu, sünnet şöleni, bisiklet yarışı, halı saha futbol turnuvası, uçurtma şenliği, yumurta ve çuval yarışları yapılacak. Sarı Şeyh Hüseyin Efendi Türbesi'nde yemek verilip mevlit okutulacak şenlikte, misafirlere, geleneksel olarak pilav ve ayran ikram edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akseki Ağustos Ayını Şenliklerle Geçirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement