Akseki'de Ceviz Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Akseki'de Ceviz Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

ANTALYA(AA) - Akseki ilçesinde 20 kadın kursiyere ceviz yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

16.06.2016 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA(AA) - Akseki ilçesinde 20 kadın kursiyere ceviz yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, Akseki Halk Eğitim Merkezi'nde kurs düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Bülent Kop tarafından verilen eğitimler süresince, cevizin iklim ve toprak istekleri, fidan seçimi, dikim, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele, budama, aşılama ve hasat konularında eğitimler verilecek.

Toplam 23 gün sürecek kursta, 20 kursiyere eğitim veriliyor. Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerler arazide teknik uygulama da yapılıyor.

Kursiyerlerden Melahat Çetin, yaptığı konuşmada, tarımda kadınların da olduğunu ve bu nedenle kursa katıldıklarını söyledi.

Ceviz yetiştiriciliğini kadınlar olarak kendilerinin yapacağını ifade eden Çetin, "Aşılamaları, aşılama zamanını, ilaçlamaların zamanını öğrendik. Bunları bundan sonra kendimiz yapmak istiyoruz. Akseki'de ceviz çok iyi yetişiyor." dedi.

Gülcan Onay da kadınlar olarak bir şeyler öğrenmek için kursa katıldıklarını belirterek, kursta ceviz yetiştiriciliğiyle ilgili her konuları öğreneceklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Akseki'de Ceviz Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement