Akseki'de "Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Akseki'de "Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı" Yapıldı

Akseki ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

21.01.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci başkanlığında öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Mustafa Kondak, okul müdürleri, daire amirleri ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler tartışıldı. Mesleki ve teknik alandaki kursların açılmasına yönelik önerilerin görüşüldüğü toplantıda yöreye uygun olan arıcılık, bağcılık, meyvecilik, mağaracılık, evde bakım hizmetleri, ilk yardım, yabancı dil, bilgisayar, enstrüman ve halk oyunları ile ilköğretim ve liselerde sınavlara hazırlık kursları açılması yönünde tavsiye kararı alındı.

Kaymakam Beşikci, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarını yakından takip ettiğini, çalışmaları memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda özellikle meslek kurslarına ağırlık verilmesini isteyen Beşikci, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl halk eğitim merkezi tarafından açılan evde bakım hizmetleri kursunu başarı ile bitiren bayanlardan 4 tanesini Akseki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının hazırlamış olduğu ve halen devam eden Yalnız Değilsin Projesi kapsamında istihdam sağladık. Bu projemiz devam edecek. Halk eğitim merkezi müdürlüğünce yeniden bu kursu açacağız."

Engelli, eşi boşanmış ve eşi cezaevinde olanlar için ise proje çalışmalarının olduğunu belirten Beşikci, "Bu kişilerin çocuklarına ayni ve nakdi eğitim yardımları yapıyoruz. Halk eğitim merkezi müdürlüğü bundan sonra sosyal içerikli projeler doğrultusunda kurslar açacak. Bu tür projelere her zaman destek vereceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Uysal da yöresel yemekler ve yöresel ürünlerle ilgili çalışmalarının olduğunu, bu projelere Akdeniz Belediyeler Birliği ve BAKA'nın destek vereceğini söyledi. Uysal, Halk Eğitim Merkezi ve ASMEK işbirliğiyle verimli işler yapılacağını, belediye olarak her türlü kursa destek vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akseki'de 'Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement